• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naći rješenje za slučaj Đorđa Rogića

Ratni vojni invalid Đorđe Rogić štrajkuje jer postoji mogućnost da mu invalidnina sa 600 KM bude smanjena na manje od 15 KM.

 Naći rješenje za slučaj Đorđa Rogića Izvor: MONDO

Odbor ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Banjaluka zahtijeva od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS da pronađe rješenje za situaciju invalida Đorđa Rogića.

Ratni vojni invalid Đorđe Rogić iz Banjaluke štrajkuje glađu, a odbor zahtijeva da se za njegov slučaj pronađe kompromisno rješenje zasnovano na zakonu.

Odbor je podržao svog člana Rogića u ostvarivanju njegovih prava, pa i putem štrajka, ali je konstatovao da je taj način nehuman, s obzirom da je njegovo zdravstveno stanje već narušeno.

Ratni vojni invalidi Banjaluke zatražili su i od Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske da hitno počnu razgovore sa resornim ministarstvom u vezi sa revizijom koja je neosnovana i ne provodi se u skladu sa potpisanim protokolom.

Danas je treći dan od kako Đorđe Rogić (56) ratni vojni invalid, štrajkuje glađu u banjalučkom parku Mladen Stojanović. Rogić je nezadovoljan jer prema novom rješenju resornog ministarstva treba da bude svrstan među RVI pete kategorije sa stepenom invalidnosti od 70 odsto i da invalidnina treba da mu bude smanjena sa više od 600, na manje od 150 KM.

(Srna, foto: frontal.rs)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE