• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić čestitao Jeremiću

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić čestitao je danas ministru inostranih poslova Srbije Vuku Jeremiću na izboru za predsjedavajućeg 67. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

 Džombić čestitao Jeremiću Izvor: MONDO

Džombić je u svoje i u ime Vlade Republike Srpske poželio srpskom diplomati mnogo uspjeha u daljem radu, te izrazio uvjerenje da će iskustvo i kredibilitet Jeremića doprinijeti budućem radu Generalne skupštine UN i prevazilaženju izazova i rješavanju važnih pitanja u interesu svih zemalja i naroda.

"Ovo je važan događaj za cjelokupnu srpsku diplomatiju, a za Republiku Srpsku ima posebnu vrijednost i značaj zbog specijalnih i paralelnih veza Srpske i Srbije i naših dugogodišnjih partnerskih odnosa", navodi se u čestitki.

Džombić je izrazio uvjerenje da će Jeremićev angažman u jednoj od najznačajnijih međunarodnih institucija otvoriti nove mogućnosti i stvoriti prilike za dalji prosperitet Srbije i cijelog regiona, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izabran je juče za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN, pobijedivši protivkandidata litvanskog ambasadora u UN Daliusa Čekulisa.

Jeremić, koji će 18. septembra preuzeti tu funkciju, predvodiće u narednih godinu dana Generalnu skupštinu UN u ime Istočnoevropske grupe koju čine 23 zemlje, uključujući i sve bivše jugoslovenske republike i današnje susjede Srbije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE