• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest poljoprivrednika u Kozarskoj Dubici

Oko 100 poljoprivrednika iz Kozarske Dubice protestnom vožnjom traktorima izrazilo nezadovoljstvo odlukom o dodjeli koncesija na obradivo zemljište

 Protest poljoprivrednika u Kozarskoj Dubici Izvor: MONDO

Oko 100 poljoprivrednih proizvođača iz Kozarske Dubice, mirnom protestnom vožnjom u traktorima, izrazilo je danas nezadovoljstvo odlukom o dodjeli koncesija na obradivo poljoprivredno zemljište na području te opštine i zatražilo od resornog ministarstva hitno poništenje te odluke.

Riječ je o poljoprivrednom zamljištu na području mjesnih zajednica Klekovci, Sreflije i Bijakovac, koje je Komisija za koncesije Vlade Republike Srpske 2008. godine dodijelila koncesionarima "Prodeks agro" iz Topole i "Voćar komerc" iz Gradiške.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Kozarska Dubica Milan Radulović rekao je da je Komisija za koncesije donijela neadekvatnu odluku, s obzirom na to da koncesionari uglavnom ne obrađuju dodijeljeno zemljište.

On je dodao da su poljoprivrednici dijelom nastavili da obrađuju to zemljište, te da su zbog toga izgubili pravo na podsticaje Vlade Republike Srpske.

Radulović kaže da je sporne poljoprivredne površine nedavno posjetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović, koji je razgovarao sa poljoprivrednicima i načelnikom opštine Ninom Jauzom, obišao površine date u koncesiju i uvjerio se u tačnost tvrdnji dubičkih poljoprivrednika i nemarnost koncesionara.

"Nakon te posjete formirana je komisija koju čine poljoprivredni stručnjaci, a čiji je cilj rješavanje problema koncesija na području naše opštine. Uvjeren sam da će ministarstvo donijeti pravo rješenje", rekao je Radulović.

On je naglasio da će, nakon protestne vožnje kroz centar Kozarske Dubice, poljoprivrednici traktore stacionirati na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, na području dubičke ravni, gdje će ostati do ispunjenja zahtijeva.

Radulović je rekao da očekuje da će reagovanje resornog ministarstva biti brzo i pozitivno, te istakao da imaju podršku lokalne vlasti.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz izjavio je da zahtjeve
poljoprivrednika smatra opravdanim i dodao da je u proteklih nekoliko godina rukovodstvo ove lokalne zajednice u više navrata iniciralo rješavanje problema.

Prema nezvaničnim informacijama, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović u Kozarsku Dubicu trebalo bi da dođe već sutra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE