• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Uručen prvi inkubator u okviru "Bitke za bebe"

KCU Sarajevo bogatiji za prvi inkubator, zahvaljujući kampanji "Bitka za bebe", koja traje do kraja godine.

 Sarajevo: Uručen prvi inkubator u okviru "Bitke za bebe" Izvor: MONDO

U okviru akcije „Bitka za bebe”, koju su 1. juna ove godine u BiH pokrenuli kompanija m:tel i Fond B92, danas su i zvanično uručeni prvi inkubator i vrijedna dodatna oprema Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

„Bitku za bebe” je podržalo Federalno ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Povodom uručenja prve opreme na KCU Sarajevo održana je konferencija za novinare na kojoj su učestvovali: Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije m:tel, Veran Matić, predsjednik UO Fonda B92, Bernhard Schmitt, predstavnik kompanije Dreger za Jugoistočnu Evropu, dr Senka Mesihović-Dinarević, šef Pedijatrijske klinike i direktor Discipline za zdravlje djeteta i dr Suada Heljić, šef Neonatalne intenzivne njege Pedijatrijske klinike.

Generalni direktor m:tel-a Predrag Ćulibrk istakao je da kompanija m:tel, kao dobar primjer drugima, na početku akcije poklanja porodilištima u Sarajevu i Banjaluci po jedan inkubator za intenzivnu njegu u ukupnoj vrijednosti od oko 58 000 KM.

“Mi ujedno želimo biti primjer drugim kompanijama, a nastojaćemo u ovu humanu borbu uključiti naše poslovne partnere, korisnike ali i naše zaposlene i pozivamo sve m:tel korisnike da pozivaju kratki broj i tako doniraju 1KM za bitku za bebe. ”, izjavio je Ćulibrk.

Podsjećajući na veliki uspjeh koji je „Bitka za bebe” doživjela u Srbiji, predsjednik UO Fonda B92 Veran Matić je rekao da su najnezaštićenija bića prijevremeno rođene bebe, koje su istovremeno i najveći borci kojima je potebna svu naša ljubav i pomoć.

“Danas doniramo vrijednu opremu bez koje mnoge bebe ne bi mogle da prežive i prodišu. Po tome se vidi važnost ove donacije. Najmanje što možemo učiniti za ove borce je da se svi udružimo i nabavimo neophodne uređaje i tako postanemo humanija društva.”

Osim doniranog inkubatora od strane kompanije m:tel, poklon je stigao i od kompanije Dreger: neonatalni ventilator u vrijednosti od oko 88 000 KM, a predstavnik Dreger-a za Jugoistočnu Evropu Bernhard Schmitt izjavio je da mu je zadovoljstvo što se ovaj poznati proizvođač medicinske opreme i na ovaj način pridružio akciji i da se nada da će donirana oprema još više poboljšati uslove za prijevremeno rođene bebe.

A da svakako hoće potvrdile su prof. dr Senka Mesihović-Dinarević, šef Pedijatrijske klinike i direktor Discipline za zdravlje djeteta i prof. dr Suada Heljić, šef Neonatalne intenzivne njege Pedijatrijske klinike, ocjenjujući „Bitku za bebe“ izuzetno humanom i upućujući zahvalnost u ime beba i roditelja.

Podsjećamo, „Bitka za bebe” traje do kraja 2012. godine, a svi imamo priliku da pokažemo humanu stranu i uzmemo učešće u akciji u kojoj je jedina nagrada život. Pozivi na broj 1411 važe do kraja godine iz m:tel fiksne i mobilne mreže.

Detaljnije informacije dostupne su na sajtu bitkazabebe.mtel.ba.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE