• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ključna saradnja sa Srbijom, Rusijom i Izraelom

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je za Srpsku od ključne važnosti, osim dobrih odnosa sa Srbijom, razvijanje dobrih odnosa sa Rusijom, kao i sa Izraelom.

 Dodik: Ključna saradnja sa Srbijom, Rusijom i Izraelom Izvor: MONDO

"To je osnova naše međunarodne i spoljne politike", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Povodom obilježavanja Dana Rusije, Dodik je rekao da su veoma dobri odnosi Rusije i Srpske koje imaju izraženu političku i ekonomsku saradnju.

Govoreći o ulaganjima Rusije u Srpsku, Dodik je rekao da je napravljen dobar osnov, podsjetivši da je u privatizaciju Naftne industrije Srpske uloženo oko milijardu evra.

"To je dobar osnov i za neke druge aktivnosti. Na primjer, u Srpsku dolazi ruska Sberbanka koja je jedna od najvećih institucija u Rusiji. Osim toga razgovaramo o gasovodu. Mislim da ćemo u toku ovog mjeseca imati već konkretnije razgovore i dogovore o tome kako dalje", istakao je Dodik.

On je naveo da ruski privrednici ulažu u izgradnju Termoelektrane u Ugljeviku, ocijenivši da je ta saradnja veoma dobra i da se intenzivira.
Odgovarajući na pitanje da li očekuje bolju saradnju sa budućom rekonstruisanom Vladom FBiH, Dodik je rekao da treba prvo sačekati da ta vlada bude rekonstruisana, istakavši da je Srpska spremna da sarađuje na bazi izvornog Dejtona i onoga što piše u njemu.

"Sve ostalo za nas predstavlja problem", rekao je Dodik novinarima u Beogradu, gdje prisustvuje inauguraciji predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

O pitanju rekonstrukcije Vlade FBiH i o ulasku Savez za bolju budućnost u nju, Dodik je rekao da u Federaciji postoje razne ideje o tom pitanju.

"Odavno sam rekao da je Federacija za mene inostranstvo. To možemo samo da prihvatimo k znanju", rekao je Dodik.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE