• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sto godina banjalučkog Crvenog krsta

Svečanom sjednicom Skupštine Crvenog krsta Banjaluka danas je obilježeno stotinu godina postojanja ove humanitarne organizacije.

 Sto godina banjalučkog Crvenog krsta Izvor: MONDO

Sekretar Crvenog krsta Banjaluka Željkica Ilić rekla je da ova organizacija ima veliku ulogu u mirnodopskim uslovima, a nezamjenjivu u ratnim sukobima i elementarnim nesrećama.

Ona je naglasila da je ova organizacija prema broju članova i obimu rada najbrojnija i najaktivnija humanitarna organizacija u Banjaluci, ali i na prostoru Republike Srpske i BiH.

„Rijetke su humanitarne organizacije koje se mogu pohvaliti obilježavanjem stotinu godina postojanja i rada u kontinuitetu. Ponosni smo na naš jubilej i on nas obavezuje, kao i mnogobrojni volonteri i ljudi koji su dali ogroman doprinos u stvaranju ove humanitarne organizacije, ali i mladi naraštaji na koje ćemo prenijeti naše aktivnosti“, rekla je Ilićeva.

Ona je istakla da zbog teške situacije sve veći broj građana traži pomoć Crvenog krsta.

„Naša organizacija ima mnogo aktivnosti, od dobrovoljnog davalaštva krvi, kućne njege i pomoći u kući, prve pomoći, javne kuhinje, službe traženje, do organizovanja humanitarnih akcija. Najveći problem su ograničena finansijska sredstva“, istakla je Ilićeva.

Ona je dodala da volontere, odnosno aktiviste Crvenog krsta, uglavnom čine mladi ljudi, iako ima i djece predškolskog uzrasta i osoba od 70 godina.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je da je uloga Crvenog krsta u Banjaluci nemjerljiva i nezamjenjiva, što se posebno pokazalo u teškim vremenima kakva su Banjaluku zadesila u vrijeme zemljotresa 1969. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE