• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Granična policija nastavlja štrajk

Na današnjoj sjednici Štrajkačkog odbora Sindikata Granične policije BiH jednoglasno je donesena odluka da Granična policija nastavlja štrajk.

 Granična policija nastavlja štrajk Izvor: MONDO

Na današnjoj sjednici Štrajkačkog odbora Sindikata Granične policije Bosne i Hercegovine jednoglasno je donesena odluka o odbacivanju prijedloga Pregovaračkog tima Savjeta ministara BiH, te odluka da Granična policija nastavlja štrajk, prenose Nezavisne novine.

Ovo je večeras potvrdio potpredsjednik Sindikata Granične policije BiH Svevlad Hofman, koji je pojasnio da je prijedlog odbačen jer on ne nudi rješenja za razloge zbog kojih je i pokrenut štrajk 30. aprila.

Sindikat je ostao pri stajalištu, koje je za Fenu juče i naveo Hofman, da ponuđeni prijedlozi tretiraju naredne godine, a Sindikat želi da razgovara samo o trenutnom stanju koje se tiče smanjenja plata i toplog obroka zaposlenih u Graničnoj policiji BiH.

"Možemo razgovarati samo o trenutnom više nego teškom položaju većine policijskih službenika u Graničnoj policiji čiji je radni status ispod granice egzistencijalnog minimuma", dodao je Hofman.

Potvrdio je i da je o odluci ovog Sindikata obaviješten Pregovarački tim Savjeta ministara BiH, te da očekuju skori nastavak pregovora.

"S obzirom na okolnosti koje su mi poznate, sumnjamo i u izvršnost postignutog dogovora i danas potpisanog sporazuma između Pregovaračkog tima Vijeća ministara BiH i Reprezentativnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenih u institucijama BiH", kazao je on.

Hofman ističe da je Sindikat Granične policije dobio zvanične dopise od predstavnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i predstavnika SIPA (koji su dio Reprezentativnog sindikata) da oni nisu konsultovani niti je za njih taj sporazum obavezujući.

Na današnjoj sjednici Štrajkački odbor dao je odobrenje pregovaračkom timu da se, kada se procjeni da su takve radnje zakonom zasnovane, krene u pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih u Savjetu ministara BiH za korupcijske radnje koje su na štetu Sindikata Granične policije.

Sindikat Granične policije stupio je u štrajk zbog smanjenja plata od 4,5 posto i smanjenja toplog obroka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE