• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretresi auto-otpada: Pronađeno desetak ukradenih vozila

Na području RS policija je sa ciljem smanjenja broja krađa motornih vozila pretresla legalne i nelegalne auto-otpade na 28 lokacija i pronašla desetak ukradenih vozila.

 Pretresi auto-otpada: Pronađeno desetak ukradenih vozila Izvor: MONDO

Pretresi su izvršeni na devet lokacija na području banjalučkog Centra javne bezbjednosti, sedam u zoni CJB Bijeljina, tri lokacije koje pokriva dobojski Centar, te na području CJB Istočno Sarajevo četiri i pet lokacija na području trebinjskog Centra.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da su pronađena dva cijela vozila na dvije lokacije u Doboju, te da se trenutno vrši utvrđivanje stvarnog vlasnika, odnosno oštećenog.

Na području Sokoca pronađeno je pet do šest rastavljenih vozila koja su ukradena i trenutno se vrši provjera gdje su ukradena i ko su vlasnici.

Na području Šipova pronađena su tri vozila, od kojih dva cijela i jedno rastavljeno, kao i jedan motocikl "honda", koji su ukradeni, a trenutno se utvrđuje porijeklo i vlasnici.

U saopštenju MUP-a Republike Srpske navode da je pronađen i veći broj automobila koji nisu registrovani, odnosno posjeduju dokumentaciju drugih država.

"Policijski službenici ovog ministarstva kontaktirali su Upravu za indirektno oporezivanje, koji će u saradnji sa našim policijskim službenicima izvršiti provjere kako bi se utvrdilo da li postoje elementi carinskog prekršaja", dodaje se u saopštenju.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske počela je sa primjenom operativno-taktičkih-tehničkih mjera i radnji prije mjesec dana, analizirajući stanje iz oblasti imovinskih delikata, tačnije krivičnog djela teška krađa.

Prema prikupljenim saznanjima veći broj ukradenih vozila završava na auto otpadima, kako u BiH tako i u okruženju, tako da su aktivnosti kulminirale juče kada je izvršena navedena akcija pretresa više auto-otpada.

Iz Ministarstva naglašavaju da će policija i u narednom periodu nastaviti rad na ovom problemu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE