• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dombić: Angažovati i domaće kompanije za izgradnju autoputa

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Dombić očekuje da će na izgradnji autoputa Banjaluka -Doboj biti angažovana i neka od domaćih kompanija.

 Dombić: Angažovati i domaće kompanije za izgradnju autoputa Izvor: MONDO

On je novinarima u Banjaluci rekao da se među 10 kompanija sa tenderskom dokumentacijom nalazi i jedna domaća firma.

"Ukoliko na međunarodnom tenderu za gradnju autoputa Banjaluka-Doboj pobijedi neka od stranih kompanija,očekujem da će angažovati i neku od domaćih firmi bilo kroz kooperantski ili partnerski odnos", kaže on.

Džombić je naveo da je u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) postignuto da se u raspisivanju opštih uslova tendera ne koriste maksimalni standardi.

"Uspjeli smo da smanjimo te opšte uslove kako ne bi bio eliminisan domaći konzorcijum ako bi se javio. Inače, standarni uslovi tendera su takvi da se ne može primijeniti preferencijalni tretman domaćih izvođača radova“, naglasio je Džombić.

U julu bi trebalo da budu potpisani ugovori sa izvođačima radova za dionicu autoputa Prnjavor – Doboj, dužine 36 kilometara, dok bi radovi trebalo da počnu tokom ljeta.

Od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) obezbijeđen je kredit od 150 miliona evra za dionicu Prnjavor – Doboj. U toku su pregovori za drugu dionicu autoputa puta.

Cijela dionica autoputa Banjaluka – Doboj, dužine 72 kilometra, biće finansijski zatvorena do kraja godine, a rok izvođenja su tri godine od početka radova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE