• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DP i PDP zajedno na izborima: Čavić kandidat za gradonačelnika

Dragan Čavić, predsjednik DP-a, biće kandidat te stranke i PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, saznaju "Nezavisne".

 DP i PDP zajedno na izborima: Čavić kandidat za gradonačelnika Izvor: MONDO

Naime, nakon što su SDS i SNS u petak saopštili da izlaze sa Nenadom Stevandićem iz SDS-a kao zajedničkim kandidatom, koalicija "Zajedno za Banjaluku" i zvanično više ne postoji.

Iz PDP-a i DP-a poručuju da će do srijede objaviti ime svog kandidata, a nezvanično smo saznali da su se već dogovorili da to bude Čavić. Ranije je kao potencijalni kandidat zajedničke opozicije spominjana Svetlana Cenić, bivši ministar finansija RS.

Naime, banjalučki gradski odbori SDS-a i SNS-a su u petak potpisali Sporazum o usaglašenom djelovanju i podršci kandidaturi Nenada Stevandića iz SDS-a za gradonačelnika Banjaluke.

Đorđe Umićević, predsjednik Gradskog odbora SDS-a, rekao je da je Stevandić kandidat koga podržava SNS, a da je na preostalom dijelu opozicije da prihvati ili ne prihvati Stevandića.

Umićević je dodao da je isteklo vrijeme za prijedlog za načelnike i poručio da i druge opozicione stranke mogu da daju podršku Stevandiću kao kandidatu.

Saša Milovanović, predsjednik Gradskog odbora SNS-a, rekao je da su ostale opozicione stranke neozbiljne i neodgovorne jer je pitanje gradonačelnika Banjaluke velika stvar za građane ovog grada i RS.

"Sinoć (četvrtak) smo održali zajedničku sjednicu i dogovorili se o Stevandiću kao zajedničkom kandidatu", dodao je Milovanović.

Odgovarajući na pitanje šta misli o kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, Stevandić je rekao da je to ozbiljan i veliki protivnik, ali je izrazio uvjerenje da će pobijediti na oktobarskim izborima.

Čavić, mada u petak nije želio govoriti o zajedničkom kandidatu DP-a i PDP-a, rekao je da će, ako propadnu razgovori sa PDP-om, on biti kandidat DP-a.

Čavić smatra da je SDS kandidovao Stevandića kako bi olakšao Gavranoviću da pobijedi.

"Očigledno je da je SDS odigrao igru sa SNSD-om i nije nimalo slučajno da su ovu odluku donijeli uoči sjednice Glavnog odbora SDS-a, što pokazuje da je to sve tempirano. Opozicionog bloka više nema, ali time priča nije završena. Do srijede će se znati ima li ili nema dogovora sa PDP-om o zajedničkom kandidatu. Više nema smisla da bude nestranački kandidat, kandidat će biti iz jedne od ovih stranaka. Ako nema dogovora, ja ću biti kandidat DP-a. Biće mi zadovoljstvo da izađem na megdan otimačima zemljišta u Banjaluci", rekao je Čavić.

Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a, takođe je odbio da govori o imenu kandidata, rekavši da će sve biti jasno u narednih nekoliko dana.

"Očigledno je da SNSD ima dva kandidata - Gavranovića i Stevandića. Opozicione partije će pobijediti i bez SDS-a, koji je pokazao da nije opozicija i da im nije stalo da se promijeni vlast u Banjaluci. Stranke koje su ostale su uvijek imale iskrene odnose, za razliku od dosadašnjeg stanja koje je kvario SDS. Sada ćemo se vrlo lako dogovoriti i sto odsto pobijediti", rekao je Borenović i dodao da okosnicu opozicije sada čine PDP i DP, a da će pozvati i NDS, SRS, NSP i "sve ostale partije koje žele biti iskrena opozicija".
DNS samostalno

Demokratski narodni savez u svim opštinama u Republici Srpskoj i dijelu opština Federacije BiH nastupiće samostalno na predstojećim lokalnim izborima, najavio je Marko Pavić, predsjednik DNS-a
Pavić je rekao da je sada izvjesno da DNS neće imati kandidate za načelnika u svim opštinama, već će negdje podržati druge kandidate, ali da će dogovor o tome biti stvar lokalne procjene.

Na sjednici Opštinskog odbora DNS-a u Novom Gradu, kojoj je prisustvovao Pavić, predstavljena je platforma stranke za lokalne izbore u BiH, u kojoj je jedan dio posvećen regionalnom razvoju.

"Naš program na prvom mjestu govori o ekonomskom razvoju i krupnim političkim pitanjima koja su pretpostavka da se lokalno ekonomski razvijamo", kaže Pavić.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE