• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić kandidat za gradonačelnika Banjaluke?

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je veoma blizu odluka da Dragan Čavić bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

 Čavić kandidat za gradonačelnika Banjaluke? Izvor: MONDO

Borenović je rekao da bi Čavića kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke podržale sve opozicione stranke, osim SDS-a, koji je za "PDP stranka u vlasti" prenosi BLLIVE.

On kaže da jedan od ključnih ljudi opozicije treba da bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

"PDP je već imao razgovore sa Čavićem. I dalje razgovaramo, veoma smo blizu dogovora da on bude kandidat", rekao je Borenopvić Srni.

Banjalučki gradski odbori SDS-a i SNS-a u petak su potpisali Sporazum o usaglašenom djelovanju i podršci kandidaturi Nenada Stevandića iz SDS-a za gradonačelnika Banjaluke.

Đorđe Umićević, predsjednik Gradskog odbora SDS-a, rekao je da je Stevandić kandidat koga podržava SNS, a da je na preostalom dijelu opozicije da prihvati ili ne prihvati Stevandića.

Umićević je dodao da je isteklo vrijeme za prijedlog za načelnike i poručio da i druge opozicione stranke mogu da daju podršku Stevandiću kao kandidatu, prenose "Nezavisne novine".

Saša Milovanović, predsjednik Gradskog odbora SNS-a, rekao je da su ostale opozicione stranke neozbiljne i neodgovorne jer je pitanje gradonačelnika Banjaluke velika stvar za građane ovog grada i RS.

"Sinoć (četvrtak) smo održali zajedničku sjednicu i dogovorili se o Stevandiću kao zajedničkom kandidatu", dodao je Milovanović.

Odgovarajući na pitanje šta misli o kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, Stevandić je rekao da je to ozbiljan i veliki protivnik, ali je izrazio uvjerenje da će pobijediti na oktobarskim izborima.

Čavić, mada u petak nije želio govoriti o zajedničkom kandidatu DP-a i PDP-a, rekao je da će, ako propadnu razgovori sa PDP-om, on biti kandidat DP-a.

Čavić smatra da je SDS kandidovao Stevandića kako bi olakšao Gavranoviću da pobijedi.

"Očigledno je da je SDS odigrao igru sa SNSD-om i nije nimalo slučajno da su ovu odluku donijeli uoči sjednice Glavnog odbora SDS-a, što pokazuje da je to sve tempirano. Opozicionog bloka više nema, ali time priča nije završena. Do srijede će se znati ima li ili nema dogovora sa PDP-om o zajedničkom kandidatu. Više nema smisla da bude nestranački kandidat, kandidat će biti iz jedne od ovih stranaka. Ako nema dogovora, ja ću biti kandidat DP-a. Biće mi zadovoljstvo da izađem na megdan otimačima zemljišta u Banjaluci", rekao je Čavić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE