• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadži Jovan Mitrović predsjednik SNS-a

Hadži Jovan Mitrović izjavio je da je, nakon rješenja Osnovnog suda u Banjaluci, on predsjednik Srpske napredne stranke u RS, što Adam Šukalo osporava.

 Hadži Jovan Mitrović predsjednik SNS-a Izvor: MONDO

Mitrović kaže da se, nakon godinu dana čekanja, "pokazalo da je pravda uspješna"."Ovom odlukom suda,ja sam od 30. maja predsjednik SNS-a u Srpskoj i pozivam sve predstavnike opštinskih odbora da ne nasjedaju na politiku mog prethodnika Adama Šukala", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je najavio da će sredinom naredne sedmice biti održan Glavni odbor stranke na kojem bi trebalo da se postigne dogovor, te potpišu i verifikuju liste stranačkih kandidata za lokalne izbore.

"Svaka moguća manipulacija mog prethodnika Adama Šukala može dovesti stranku u vrlo nezgodnu poziciju",poručio je Mitrović.

Osnovni sud u Banjaluci donio je 30. maja rješenje kojim se odobrava upis promjena u jedinstvenom registru političkih organizacija kod ovog suda,kojim je Hadži Jovan Mitrović ovlašten da zastupa i predstavlja SNS u Republici Srpskoj.

Predstavnici SNS-a koji su ovo rješenje predočili na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare,tvrde da se odlukom Šukalo briše iz sudskog registra.

Međutim, SNS u današnjem saopštenju, povodom prvostepenog rješenja banjalučkog Osnovnog suda, navodi da je predsjednik ove stranke u Republici Srpskoj Adam Šukalo i da "jedino legalni i legitimni organi stranke mogu da donose validne odluke".

Iz ove stranke poručili su da će se pravni zastupnik SNS-a baviti ovim predmetom koji, kako tvrde, "ima nespornu političku pozadinu",te podsjećaju da je, "prema zakonu, Šukalo i dalje odgovorno lice koje jedino može da predstavlja i zastupa stranku".

Iz SNS-a poručuje da će "svi koji se protivpravno budu predstavljali kao funkcioneri ove stranke snositi pravne konsekvence".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE