• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogoršano zdravlje invalida Đorđa Rogića

Đorđe Rogić i dalje odbija hranu, zbog čega je došlo do pogoršanja opšteg stanja pacijenta u odnosu na juče, potvrdila je načelnik Klinike za unutrašnje bolesti primarijus doktor Gordana Jovičić.

 Pogoršano zdravlje invalida Đorđa Rogića Izvor: MONDO

Pacijent osim infuzione terapije, koju prima svo vrijeme, od nedavno koristi i terapiju koja se rastvara u vodi, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Kliničkog centra Banjaluka.

Ljekarska komisija u Doboju potvrdila je prethodni nalaz invalidnosti ratnog vojnog invalida iz Banjaluke Đorđa Rogića kojim je on prebačen u petu kategoriju invalidnosti, izjavio je Srni ranije načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Banjaluka Miloš Šmitran.

Šmitran je rekao da je ljekarska komisija u utorak cijenila najnovije Rogićeve nalaze, prema kojima on ima 70 odsto tjelesnog oštećenja, zbog čega i štrajkuje.

On je dodao da Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu sada mora donijeti novo rješenje kojim se utvrđuje status invalida pete kategorije.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je ljekarska komisija pregledala Rogićevu dokumentaciju i mišljenje o njegovom zdravstvenom stanju dostavila prvostepenom organu za boračko-invalidsku zaštitu u gradskoj upravi Banjaluke, koje na osnovu tog mišljenja treba da sačini rješenje i dostavi ga Rogiću.

Đokić je istakao da mu je žao što se Rogić opredijelio za štrajk glađu, kojim narušava zdravstveno stanje.

Ratni vojni invalid Đorđe Rogić započeo je 4. juna štrajk glađu zbog rješenja Ođeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Banjaluka, na osnovu kojeg je iz prve prebačen u petu kategoriju invalidnosti i trenutno se nalazi na Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka.

Rogićevo zdravstveno stanje se pogoršava iz dana u dan, jer odbija hranu i prima samo infuzionu terapiju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE