• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir prihvatio ostavku Radivojevića

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir dostavio je danas Vladi Federacije odluku kojom je prihvatio navodnu ostavku federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika predsjednika Vlade Desnice Radivojevića.

 Budimir prihvatio ostavku Radivojevića Izvor: MONDO

Radivojević je nakon toga uputio pismo Budimiru u kojem ga obavješatava da nije podnio ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Vlade Federacije.

"Želim Vas obavijestiti da smatram da ste tim činom prekršili Ustavom utvrđene nadležnosti predsjednika Federacije BiH i odredbe Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji BiH", navodi se u pismu.

Radivojević naglašava da je u mogućnosti uspješno vršiti Ustavom i zakonima BiH i Federacije BiH povjerena ovlaštenja i obaveze, odnosno da može preuzeti odgovornosti za njihovo vršenje, te da nije bilo osnova, ni pravnog, ni moralnog za donošenje odluke o prestanku funkcije na koju je imenovan, jer njegova ostavka ne postoji.

I premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je pismo Budimiru, u kojem se navodi da je Radivojević prisutan na današoj sjednici Vlade Federacije BiH i da se neposredno izjasnio da nije podnio ostavku, "što ukazuje da je riječ o ozbiljnoj zloupotrebi, ili od onoga ko je Budimira doveo u zabludu, ili od njega lično, ukoliko je to učinio svjesno".

Nikšić traži od Budimira da se hitno preispita ova odluka, te provjeri da li je Radivojević podnio ostavku, i da nakon toga postupi u skladu sa Ustavom i zakonom.

On upozorava da će Vlada, ukoliko se to ne učini, proslijediti kompletan spis nadležnom tužilaštvu zbog zloupotrebe ovlaštenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE