• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Svjedoku ratnog zločina upozorenje

Građanin iz Bukovca prijavio policiji da je u noći sa subote na nedjelju u blizini njegove kuće nepoznato lice ispalilo dva hica iz vatrenog oružja,

  Brčko: Svjedoku ratnog zločina upozorenje Izvor: MONDO

Radio Brčko juče je objavio da je nepoznato lice ili više njih u subotu oko 22.30 časova ispalilo više metaka iz vatrenog oružja na kuću Cvijetina Radića (56) koja se nalazi u Bukovcu, selu oko 15 kilometara jugozapadno od Brčkog.

Pozivajući se na izjavu jednog Radićevog rođaka koji je želio ostati anoniman, radio je javio da napad predstavlja upozorenje zbog svjedočenja u predmetu ratnog zločina počinjenog nad Srbima u Bukviku u septembru 1992. godine, koji se vodi protiv Galiba Hadžića i Nijaza Hodžića.

“Cvijetin je u petak, 22. juna, svjedočio u tom predmetu pred Osnovnim sudom u Brčkom i ovo je upozorenje da pazi šta priča, pošto se on nikome nije zamjerio po nekom drugom osnovu”, rekao je Cvijetinov bliski rođak za Radio-Brčko.

Cvijetin je sa još nekoliko stotina Srba iz bukvičke regije bio zarobljen u septembru 1992. godine, kada su pripadnici muslimansko-hrvatskih jedinica napali na srpsko civilno stanovništvo. U zarobljeništvu je proveo nekoliko mjeseci, nakon čega je razmijenjen.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE