• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki "šetači" pomažu samohranim roditeljima

Banjalučki mirni protesti u četvrtak, 28. juna ulaze u drugi mjesec trajanja.

 Banjalučki "šetači" pomažu samohranim roditeljima Izvor: MONDO

Tim povodom, članovi građanske inicijative “Park je naš” odlučili su da taj poseban dan posvete sugrađanima koji žive na rubu egzistencije.

“Buka koju smo mjesec dana dizali trebalo je da alarmira vlasti RS i na probleme sugrađana koji žive na rubu egzistencije, a takvih je danas mnogo u Banjaluci: penzioneri, invalidi, borci, otpušteni radnici i drugi. Do sada nismo vidjeli reakciju zvaničnika. Ali smo nebrojeno puta vidjeli ‘brigu’ vlasti RS za socijalno najugroženije. Zbog toga smo odlučili da pomognemo sopstvenim snagama“, ističu „šetači“.

Oni su pozvali sve sugrađane da u četvrtak dođu pod stari hrast u uobičajeno vrijeme (19 časova) i da ponesu osnovne životne namirnice: brašno, ulje, so, rižu, tjesteninu, konzerve...

„Ponesite koliko možete i koliko vam prilike dopuštaju. Ovim simboličnim izdvajanjem svako od vas će nahraniti jedno dijete, pomoći samohranu majku ili oca”, ističu iz ove građanske inicijative i dodaju:

„Prikupljene namirnice biće donirane Udruženju samohranih roditelja ‘Ponos’, čijih je oko 150 porodica na rubu egzistencije i bez ikakve podrške sistema. Istog onog sistema koji, svjedoci smo, na sve naše probleme gleda s tajkunskih visina. I upravo je to razlog više da mi pružimo ruku našim sugrađanima i pomoć onima kojima je najpotrebnija. Pokažimo bahatim rasipnicima da je od leta helikopterom ili novog audija u voznom parku, neuporedivo važniji čovjek”, ističu banjalučki šetači.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE