• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeljina: Održana "Konferencija beba"

U Bijeljini je danas održana tradicionalna manifestacija "Konferencija beba", čiji je cilj promocija nataliteta.

 Bijeljina: Održana "Konferencija beba" Izvor: MONDO

Na manifestaciji je učestvovalo oko 400 beba, a birani su članovi tročlanog Predsjedništva ove konferencije. Nagradu za najmlađu bebu dobio je Marko Đurić, koji je rođen 5. juna, za najstrariju bebu Anđela Sikima, rođena 29. juna prošle godine, dok je za bebu sa najviše braće i sestara nagradu dobio Vasilije Petrović, koji ima šestoto braće i sestara.

Potpredsjednik Savjeta Republike Srpske za djecu Jovanka Vuković rekla je da se manifestacija "Konferencija beba" ove sedmice održava u 22 grada Republike Srpske.

"Tradicionalna `Konferencija beba` predstavlja najvažnije ciljeve društva, a to su afirmacija porodice, promocija odgovornog roditeljstva i senzibilizaciju šireg društva o neophodnosti rađanja u Srpskoj", rekla je Vukovićeva.

Ona je dodala da opština Bijeljina iz godine u godinu učestvuje u ovoj manifestaciji, što je veoma važno za lokalnu zajednicu, jer statistika uporno ukazuje na problem nataliteta u opštinama Srpske.

"U prethodnoj godini u Republici Srpskoj rođeno je manje od 10.000 beba, a u Bijeljini, uprkos velikoj migraciji ka ovoj opštini, rođeno je samo 880 beba, što je malo za ovako veliki grad“, rekla je Vukovićeva i dodala da nedostaje trećina rađanja da bi Srpska dostigla nivo proste reprodukcije stanovništva.

Šef Službe za omladinu, sport i fizičku kulturu u opštini Bijeljina Boro Đokić rekao je da na Konferenciji učestvuju bebe rođene od 27. juna prošle godine, pa do danas.

"Najmlađi član Predsjedništva `Konferencije beba` dobila je na poklon krevetac, najstarija beba - dječija kolica, najmlađi blizanci sjedišta koja se postavljaju u automobilu, a beba sa najviše braće i sestara dobila je poklon putovanje u Kumbor", rekao je Đokić.

Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo za omladinu, porodicu i sport Republike Srpske, Savjet Republike Srpske za djecu i opština Bijeljina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE