• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo godišnje savjetovanje doktora veterine

U Banji Vrućici večeras je otvoreno 17. godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine RS, na kome učestvuju stručnjaci iz BiH i inostranstva

 Počelo godišnje savjetovanje doktora veterine Izvor: MONDO

Istakavši da je veterinarska služba veoma važna za Srpsku, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Miroslav Milovanović izjavio je novinarima da ovaj skup ima naučni i inFormativni značaj, jer se dolazi do novih znanja i iskustava, čijom se razmjenom značajno pomaže razvoju službe.

"Mi iz Ministarstva imamo jednu temu na ovom skupu - aktuelni trenutak i pravci razvoja veterinarske službe Srpske, koja je važna za poljoprivredne proizvođače, a prvenstveno stočare", rekao je Milovanović.

On je naveo da su, u smislu pridruživanja EU, oko 60 odsto obaveza Srpske direktno vezane za poljoprivredu.

"A jedan veliki dio od ovog procenta obaveza pripada veterinarskoj službi i zato na ovom savjetovanju moramo dobro da se inFormišemo i organizujemo", rekao je Milovanović.

On je dodao da se u narednom periodu mora intenzivno raditi kako bi se uspostavili standardi u ovoj oblasti slični onima u EU.

"U Ministarstvu dajemo punu podršku ovakvim skupovima. To je i naša obaveza, jer u našem Ministarstvu imamo i resor veterinarske službe, koji veoma kvalitetno radi", napomenuo je Milovanović.

Ministar je rekao da je otvaranjem privatnih veterinarskih ambulanti stvorena dobra praksa.

"To je rezultiralo time da sada imamo dobro organizovanu vetreninarsku službu u Srpskoj, koja danas može odgovoriti svim potrebama i izazovima u ovoj oblasti", istakao je Milovanović.

Predsjednik Organizacionog odbora skupa i predsjednik Veterinarske komore Republike Srpske Siniša Gatarić rekao je da će se na skupu obilježiti decenija postojanja Veterinarske komore Srpske.

On je istakao važnost toga što je Veterinarska komora Srpske primljena u punopravno članstvo Svjetske federacije veterinara.

"Tu vijest je saopštio predsjednik Svjetske asocijacije veterinara Pjer Jorda, koji je prisutan na ovom savjetovanju, i to će znatno proširiti djelovanje, kroz mogućnost da sva svoja iskustva prenesemo široj javnosti, ali i da dobijemo inFormacije i unaprijedimo rad službe", rekao je Gatarić.

On je dodao da će savjetovanje biti zapamćeno i po tome što je prije njegovog otvaranja održana osnivačka skupštinu Sindikata doktora veterinarske medicine.

"Osim toga, u ova tri dana biće i dosta posla u stručnom dijelu", rekao je Gatarić i dodao da će veliki broj stručnih radova omogućiti kolegama da steknu nova znanja i iskustva, koja će primijeniti u svojim sredinama i na taj način podići nivo usluga i dobru veterinarsku praksu.

Gatarić je istakao da savjetovanju u Banji Vrućici prisustvuje oko 400 stručnjaka i gostiju iz Srpske i Federacije BiH, Holandije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije i Grčke, kao i da je ovo jedan od najznačajnijih regionalnih skupova u ovoj oblasti.

Organizator savjetovanja je Veterinarska komora Srpske, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE