• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoćnik ministra oštetio budžet za 16.000 KM

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Marijana Baotića da je kao pomoćnik ministra bezbjednosti BiH izvršio prevaru u službi i tako oštetio budžet BiH za 16.216 KM

 Pomoćnik ministra oštetio budžet za 16.000 KM Izvor: MONDO

Optuženi Baotić (56) tereti se da je kao pomoćnik ministra bezbjednosti BiH nezakonito primao naknadu za odvojeni život, jer je prijavio prebivalište u Orašju, dok je u stvari boravio sa svojom porodicom u vlastitom stanu na području Sarajeva.

Prema navodima optužnice, Baotić je u septembru 2007. godine, radeći kao odgovorno lice u institucijama BiH, sa ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu ovlašteno lice da mu nezakonito kontinuirano isplaćuje naknade troškova odvojenog života.

Baotić je naknadu za odvojeni život primao do 9. oktobra 2007. do 31. avgusta 2011. godine, a u tom periodu je dobio ukupno 16.216,71 KM, oštetivši budžet BiH za tu sumu.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da je optužnica protiv Baotića proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Baotić je suspendovan sa posla u novembru prošle godine, kada je Tužilaštvo BiH protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio prevaru.

"Dnevni avaz" je tada pisao da je Baotić, prema informacijama iz Ministarstva bezbjednosti BiH, digao kredit za kupovinu stana u Sarajevu uporedo dobijajući naknade za odvojeni život.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE