• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Počasni konzulat BiH u Poljskoj

U Poznanju je juče otvoren Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj.

 Otvoren Počasni konzulat BiH u Poljskoj Izvor: MONDO

Počasni konzulat BiH ima jurisdikcionu nadležnost nad Velikopoljskim, Kujavsko-pomeranskim, Zapadnopomeranskim, Lubuskim, Donjošleskim, Opolskim i Šleskim vojvodstvom.

Na svečanosti otvaranja Počasnog konzulata BiH, kojoj su prisustvovali zamjenica direktora za Europu u MVP Republike Poljske Anna Sochańska, predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života Poznanja i bh. dijaspore u Poljskoj, govorili su ambasadorica BiH u Republici Poljskoj Koviljka Špirić i pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH Zoran Perković.

U svom govoru ambasadorica Špirić izrazila je uvjerenje da će počasni konzul i ugledni poljski privrednik Jacek Günter – Ślaski dati značajan doprinos približavanju naših zemalja, te da će prioritet rada biti razvijanje ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje.



Pomoćnik ministra Perković izrazio je uvjerenje da će se otvaranjem Počasnog konzulata BiH u Poznanju, otvoriti veće mogućnosti za njegovanje kulture, običaja i tradicija bh. naroda i da će na taj način Bosna i Hercegovina biti promovisana u Poljskoj kao multietnička i multireligijska zajednica u kojoj različitosti i posebnosti žive zajedno u toleranciji i uvažavanju.

Na svečanosti otvaranja konzulata ambasadorica Špirić je uručila zahvalnice za doprinos i podršku promociji Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj predsjedniku Poljsko-Balkanske gospodarske komore Andrzeju Zarajczyku, kompaniji Zepter International Poljska i gradu Bolesławiec.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE