• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi traže krivičnu odgovornost Cikotića

Srpski poslanici u parlamentu BiH zahtijevaju da nadležne institucije pokrenu pitanje krivične odgovornosti bivšeg ministra odbrane Selme Cikotića

 Srbi traže krivičnu odgovornost Cikotića Izvor: MONDO

Oni tvrde da je neshvatljivo da nadležni pravosudni i policijski organi u zemlji godinama tolerišu rasipništvo i samovoljno ponašanje odgovornih u Ministarstvu odbrane BiH, pišu „Večernje novosti“.

Predsedavajuća Komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić kaže da prvo parlament, a potom i pravosudne institucije, moraju da pokrenu pitanje odgovornosti za višegodišnje rasipništvo i malverzacije u Ministarstvu odbrane BiH.

"Za ovakvo stanje neko mora da odgovara. Nedopustivo je da se pojedincima dozvoli da na ovako bezobrazan i bahat način troši javni novac radi privatnih interesa", kaže Majkićeva.

Ministarstvo odbrane BiH potrošilo je prošle godine skoro 300 miliona maraka, od čega čak 246 miliona za bruto plate i naknade zaposlenih, a čak 260.000 maraka otišlo je na reprezentaciju, odnosno za konzumaciju kafe, čaja, alkohola i mineralne vode u bifeima, piše "Glas Srpske".

Revizori su upozorili da Ministarstvo odbrane nije na adekvatan način opravdalo unaprijed plaćene avanse za remiont opreme od 459.000 KM, kao i depozita za nabavku materijalno – tehničkih sredstava.

Ministarstvo je lani potrošilo više od 298 miliona KM, i to 4,7 miliona KM više od odobrenog budžeta, a ta razlika je pokrivena iz budžetske rezerve.

Za bruto plate i naknade potrošen je 190,1 milion maraka, a 56,4 miliona za naknade troškova zaposlenih. Za topli obrok otišla su 12,4 miliona, za prevoz sa posla na posao 11,5 miliona, a za smještaj više od pola miliona KM.

Za unajmljivanje imovine i opreme potrošeno 8,8 miliona KM, od čega za unajmljivanje stanova 8,3 miliona KM.

"To su propusti zbog kojih je Ministarstvo dobilo negativno mišljenje. Tu postoji jedna nedopustiva neuređenost", rekao je glavni revizor Kancelarije za reviziju institucija BiH Milenko Šego.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE