• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Fakulteti u zgradi Islahijeta?

Odjeljenja Poljoprivrednog i Prirodno-matematičkog fakulteta sa sarajevskog Univerziteta u septembru će sa radom započeti u zgradi Islahijeta u Brčkom

 Brčko: Fakulteti u zgradi Islahijeta? Izvor: MONDO


To će biti privremeni smještaj dok zgrada namijenjena ovim visokoškolskim institicijama ne bude slobodna za useljenje, javljaju lokalni mediji.

U Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta su pojasnili da je zgrada "Merkura", prvo sjedište OHR-a u Brčkom, koju je Skupština distrikta na prijedlog lokalne Vlade dodjelila za rad isturenih odjeljenja sarajevskog Univerziteta u ovom gradu, još u parničnom postupku, zbog neriješenog vlasništva.

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da je predmet u fazi razmatranja žalbe na Apelacionom sudu i da se vrlo brzo očekuje razrješenje vlasničkog spora oko ovog objekta.

"Smatramo da je zgrada nekadašnjeg državnog preduzeća 'Merkur' sada apsolutno vlasništvo Brčko distrikta i u tom smislu očekujemo i da će se potvrditi prvostepena odluka Osnovnog suda Brčko distrikta", rekao je Kadrić.

Prema njegovim saznanjima, Univerzitet Sarajevo, odnosno Poljoprivredni i Prirodno-matematički fakultet, potpisali su ugovor sa Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod" u Brčkom o korištenju ovog prostora dok se ne obezbijedi zgrada "Merkura".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE