• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za izgradnju tornja u Londonu nije korišten materijal iz BiH

Kompanija "Arcelor Mital" iz Prijedora negirala je da je u izgradnji tornja u Londonu korišteno željezo iz rude u Omarskoj u kojoj možda ima i ljudskih kostiju

 Za izgradnju tornja u Londonu nije korišten materijal iz BiH Izvor: MONDO

"Uprkos onome što je objavljeno, nikakav materijal iz BiH, bilo iz Prijedora ili nekog drugog mjesta, nije korišten u izgradnji tornja 'Arcelor Mital Orbit'", navodi se u saopštenju kompanije.

Reagovanje ove kompanije uslijedilo je nakon što su tri preživjela logoraša iz Omarske - Satko Mujagić, Rezak Hukanović i Kemal Pervanić zajedno sa pripadnicima grupe "Četiri lica Omarske" iz Beograda i Univerziteta "Goldsmits" iz Londona u ponedjeljak organizovali konferenciju za novinare kako bi skrenuli pažnju da žrtve iz Prijedora nemaju gdje odati počast svojim mrtvima.

Oni su tvrdili da se gradnjom "Orbita" u Londonu željezom od rude iz Omarske, u kojoj možda ima i ljudskih kostiju, baca "krvava sjena na grad London, Ujedinjeno Kraljevstvo i Olimpijske igre".

Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor, najoštrije je osudio ovakve istupe koji u kontinuitetu rade protiv Prijedora i remete pozitivne odnose u ovom gradu i koji nastoje da ruše sve ono što je dobro napravljeno.

Pavić je istakao da izgradnja spomenika na mjestima stratišta u minulom ratu jedno je od bolnih pitanja BiH koje je neriješeno.

"Spremni smo da o svemu razgovaramo, ali na nivou BiH mora biti minimum konsenzusa koji će omogućiti da se o tome razgovara. Odbijam sve pritiske bez obzira s koje strane dolaze, da Prijedor nešto radi što je suprotno interesima većine građana", rekao je Pavić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE