• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo odbrane negira optužbe Dušana Janjića

Ministarstvo negira optužbe da VOA obavlja informativne razgovore sa ljudima koji dolaze u Beograd na međunarodne skupove.

 Ministarstvo odbrane negira optužbe Dušana Janjića Izvor: MONDO

Ministarstvo odbrane negiralo je u sredu optužbe Dušana Janjića da Vojnoobaveštajna agencija (VOA) obavlja informativne razgovore sa ljudima koji dolaze u Beograd na međunarodne skupove i pozvalo predsednika nevladine organizacije Klub 21 da svoja saznanja da na uvid javnosti i ministarstvu.

"Ne želeći da verujemo da je Janjić tendenciozno izneo neistine, pozivamo ga da sva saznanja da na uvid javnosti i ministarstvu. U suprotnom Janjić, koji se bavi međuetničkim odnosima, trebalo bi bar da objasni koji je motiv imao da iznese neistine na račun ministarstva odbrane", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva odbrane navodi se da sve obaveštajno-bezbednosne službe u sistemu odbrane rade po zakonu.

"Ako se utvrdi da je bilo ko izašao iz okvira zakona snosiće adekvatne posledice. Zato, još jednom pozivamo Janjića da nadležnim državnim organima dostavi sva saznanja u vezi tvrdnji koje je danas izneo", navodi se u saopštenju ministarstva povodom optužbi na račun VOA.

Predsednik nevladine organizacije Klub 21 Dušan Janjić optužio je danas na konferenciji za novinare VOA da obavlja informativne razgovore sa ljudima koji dolaze u Beograd na međunarodne skupove i ocenio da ta služba "ne treba da prekraja političku scenu i od ucenjenih ljudi stvara ministre".

"Vojnoobaveštajna agencija ne može obavljati informativne razgovore po hotelima. To je neprihvatljivo, to se dešava, i zbog toga skrećemo pažnju predsedniku Srbije Borisu Tadiću", rekao je Janjić, precizirajuci da se ovih dana to desilo učesnicima projekta "Abrahams vižn".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE