• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Gavrić demantovao da je suspendovao službenike

Gradonačelnik Brčko distrikta Miroslav Gavrić demantovao da je suspendovao dvojicu državnih službenika u Vladi distrikta.

 Brčko: Gavrić demantovao da je suspendovao službenike Izvor: MONDO

On je ponovio da se državni službenik, prema slučajevima predviđenim zakonom, udaljava do okončanja krivičnog postupka rješenjem rukovodioca organa uprave, kako je učinjeno i u ovom slučaju.

“Rukovodioci, u ovom slučaju šef Odjeljenja za obrazovanje i vršilac dužnosti šefa Kanacelarije za upravljanje javnom imovinom u Vladi distrikta suspendovali su dvojicu svojih službenika, a ne ja”, rekao je Gavrić, ne navodeći imena suspendovanih.

Srna nezvanično saznaje da su s posla udaljeni šef Pododjeljenja za ljudske resurse i zapošljavanje u Odjeljenju za obrazovanje Hajrudin Zahirović i službenik u kancelariji za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta Radoslav Kojić.

Sumnja se da je Zahirović falsifikovao službene isprave ranije, u vrijeme dok je bio šef Odjeljenja za javne poslove u Vladi Brčko distrikta, a Kojić u istom periodu dok je bio u Pododjeljenju za puteve i parkove.

Tužilaštvo Brčko distrikta je početkom jula obavijestilo gradonačelnika Distrikta da je protiv tih lica pokrenuta istraga, kao i protiv još dva lica koja nisu više u Vladi distrikta, a zbog sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanja službene isprave.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE