• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanka i Goran Knežević: Ćerka nam se zamalo ugušila na bazenu "Fortuna"

Milanka i Goran Knežević tvrde da se njihova ćerka, zbog nereagovanja spasioca, zamalo ugušila na banjalučkom bazenu "Fortuna".

 Milanka i Goran Knežević: Ćerka nam se zamalo ugušila na bazenu "Fortuna" Izvor: MONDO

Nadležni iz ovog kompleksa odgovaraju da su spasioci reagovali na vrijeme, te da imaju zapisnik i video-snimak, pišu "Nezavisne novine".

"U petak je moja ćerka bila u 'Fortuni', gdje joj je drug slavio rođendan. Kad sam došla s posla, pozvao me otac tog dječaka i kazao da mi je ćerka u Hitnoj. Tamo sam saznala da je druga djevojčica u vodi sjela na moju kćerku, te da je momak, koji se tu slučajno zadesio, skinuo sa nje, ali da je mojoj kćerki bilo veoma loše", navela je Kneževićeva.

Tvrdi da su iz bazena djeca vikala spasiocu: "Dođi, čovječe, nije šala", ali da on nije reagovao, te da je onda dotrčao drugi spasilac i pružio prvu pomoć njenoj ćerki.

Otac djevojčice ističe da se ne radi o neukazanoj pomoći, već o vremenu intervencije.

"Šta bi bilo da drugi spasilac nije bio tu, u blizini? Služba spasavanja, makar bila i šala, mora da dođe i vidi o čemu se radi", kaže Knežević.

On smatra da stanje u kome se trenutno nalazi njegovo dijete nije bezazleno jer, kako navodi, ćerka ima bolove i pod temperaturom je.

Kneževićeva kaže da od "Fortune" ne traži ništa, već samo hoće da ovo iznese u javnost kako se ne bi ponovilo.

"Da se moje dijete, ne daj bože, ugušilo, svi bi to objavili. Poenta svega je da spasilac nije htio doći kad su ga zvali", pojašnjava ona, tvrdeći da se djevojčica u ljekarskim nalazima vodi kao utopljenik.

Kneževićeva smatra da za ulaznicu po cijeni od četiri KM kupači treba da dobiju sigurnost, a ne samo vodu u bazenu.

"Spasioci za sigurnost primaju platu, a ne da im na majici piše funkcija koju obavljaju i da pokazuju mišiće i šta već. Ja jedino mogu zahvaliti tom drugom spasiocu koji je došao kad je čuo o čemu se radi i mom djetetu, zaista, pomogao, dok za ovog prvog nemam riječi", ističe Kneževićeva.

Dalibor Simić, vlasnik i direktor hotela i welness centra "Fortuna", u telefonskom razgovoru za "Nezavisne" kazao je da je gospođa Knežević priču čula od djevojčice koja je bila u šoku, te da oni posjeduju zapisnik i video-snimak na kojem se vidi šta se tačno dešavalo.

"Na video-zapisu ima sve snimljeno: spasilac je dotrčao, skočio metar i po preko stijene i pružio prvu pomoć. Kako ona može vjerovati djevojčici od 12 godina koja se čitav dan igrala, skakala, a i opominjana je sa naše strane? Roditelji ne razumiju sistem spasilaca. Ne mogu obojica skočiti sa svoje pozicije i tako ostaviti bazen bez nadzora", kazao nam je Simić.

On tvrdi da su dva spasioca bila u dogovoru po pitanju spasavanja dvanaestogodišnjakinje.

"Ja sam nazvao oca kako bih pitao za zdravstveno stanje djevojčice i rekao da dođe i pogleda video-snimak na kome se vidi intervencija i pružanje prve pomoći, na šta mi je on prekinuo vezu. Djevojčica ima dvanaest i po godina i puštena je sama, a priča se o nekoj odgovornosti", rekao je Simić.

Naglašava da su u "Fortuni" svi spasioci licencirani, te da se nikad ništa loše nije desilo.

Dušica Stanković, portparol Doma zdravlja u Banjaluci, "Nezavisnim" je potvrdila da je djevojčica u petak primljena u Službu hitne pomoći sa simptomima nagutavanja vode, te da je nakon pregleda prebačena na Pedijatriju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE