• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narkomanija gorući problem Sarajeva

"Parkovi, školska igrališta i zelene površine postale okupljališta narkomana, alkoholičara i problematičnih osoba", izjavio gradonačelnik Sarajeva.

 Narkomanija gorući problem Sarajeva Izvor: MONDO

Alija Behmen pozvao je policijske strukture Kantona Sarajevo da riješe problem koji građani imaju zbog okupljanja narkomana, alkoholičara i problematičnih osoba na najfrekventnijim mjestima u gradu tokom noćnih časova.

Gradonačelnik Sarajeva u pismu kantonalnom ministru unutrašnjih poslova Muhamedu Budimliću, policijskom komesaru Vahidu Ćosiću i načelnicima policijskih uprava ukazuje na neophodnost preduzimanja određenih mjera, s ciljem rješavanja ovog gorućeg problema, koji zabrinjava građane.

Behmen navodi da su već duže vrijeme parkovi, školska igrališta i zelene površine u gradskim područjima, u noćnim časovima, postala okupljališta narkomana, alkoholičara i problematičnih osoba, što među građanima izaziva osjećaj straha i nesigurnosti.

"Mjesta na kojima se igraju đeca sada su, uslijed razbijenih flaša i prljavih šprica, postala mjesta potencijalne zaraze, na koja se roditelji više ne usuđuju izvesti svoju djecu, koja se tek susreću sa životom i zaista je užasno da odrastaju uz ovakve ružne slike".



Gradonačelnik je dodao da su nesigurni i sami građani, koji prolaze ili žele da prošetaju parkovima, po kojima se i po danu, a naročito tokom noći, okupljaju grupe koje na tim mjestima konzumiraju drogu i alkohol.

"Zbog njihove galame tokom noćnih časova, stanovnici obližnjih stambenih objekata ne mogu ni da spavaju", naveo je Behmen.

Behmen je dodao da su ovi problemi naročito izraženi u parkovima kod džamije Čobanija, u Velikom parku, u ulici Mehmeda Spahe i na Čengić Vili - pored prodavnica koje rade 24 časa dnevno, na garažama između ulica Mehmeda Spahe i Buka, te na Alipašinom, Mojmilu i Dobrinji.

"S obzirom i na ljetnu turističku sezonu, od koje se očekuje mnogo, potrebno je što energičnije preduzeti konkretne aktivnosti na rješavanju ove pojave", istakao je Behmen.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE