• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Cilj vlade - EU, jačanje ekonomije, socijalna pravda...

Predsednik SPS Ivica Dačić izložio osnovne principe na kojima počiva sporazum o novoj koalicionoj vladi.

 Dačić: Cilj vlade - EU, jačanje ekonomije, socijalna pravda... Izvor: MONDO

Dačić je Tanjugu izjavio da je osnovni program buduće vlade sadržan u pet ključnih principa - evrointegracije, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, jačanje ekonomije, socijalna pravda i borba protiv korupcije i svih oblika kriminala.

Prema njegovim rečima, prvi prioritet nove vlade je evropska budućnost Srbije kroz ubrznje procesa evropskih integracija sa ciljem sticanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

"Drugi prioritet je puna saglasnost da je nezavisnost Kosova i Metohije neprihvatljiva za sve stranke u koaliciji, te rad na očuvanju pokrajine u sastavu Srbije svim pravnim i diplomatskim sredstvima", istakao je Dačić .

On je naglasio da je prioritet i "jačanje ekonomije kroz povećanje zaposlenosti i investicija i ulaganje u infrastrukturu".

"Ostvarenje socijalne pravde i poboljšanje uslova života posebno za najugroženije kategorije", sledeći je prioritet, a kao peti cilj o kojem postoji "puna saglasnost, jeste da se nastavi, proširi i pooštri borba protiv svih oblika kriminala i korupcije", naveo je Dačić.

Osnovni ciljevi ekonomske politike u naredne četiri godine biće povećanje zaposlenosti i stvaranje mogućnosti da posao dobije najmanje 200.000 nezaposlenih, obaranje inflacije na četiri odsto do 2012.godine, veće investicije u infrastrukturu, posebno u oblasti saobraćaja i telekomunikacija, uključujući i brzi završetak Koridora 10, rekao je Dačić.

Prioritet je i aktivno privlačenje direktnih stranih investicija od pet do osam milijardi dolara godišnje, razvoj domaćeg preduzetništva i konkurentnosti, podsticanje razvoja malih i srednjih preduzeća i podrška za izlazak domaćih kompanija na inostrana tržišta sa ciljem da se deficit tekućeg računa platnog bilansa obori na ispod osam odsto bruto domaćeg proizvoda, rekao je Dačić.

Među ciljeve nove vlade, Dačić je uvrstio i ravnomerniji regionalni razvoj, veće investicije u puteve, komunalnu infrastrukturu, sportske objekte i kulturne centre u nerazvijenim područjima.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE