• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakonom spriječiti zastarijevanje slučajeva korupcije

PDP RS uskoro će inicirati donošenje Zakona o nezastarevanju krivičnih djela iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala.

  Zakonom spriječiti zastarijevanje slučajeva korupcije Izvor: MONDO

U Partiji demokratskog progresa smatraju da bi usvajanje tog zakona "otkrilo ko zaista želi borbu protiv korupcije, a ko želi da je zataškava".

U saopštenju se navodi se da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavljući obračun sa kriminalom i korupcijom "obmanuo javnost" i dodaje da vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "nema ni volje, ni snage za taj posao".

"Dokaz je i to što se ta stranka nije ogradila od očiglednih kriminalnih aktivnosti, poput otmice za koju je osuđen narodni poslanik SNSD-a Mićo Kraljević", ističe se u saopštenju.

Dodik je ranije izjavio da će javna preduzeća u RS učiniti efikasnijim i da će promijeniti način upravljanja, tako što na direktorska mjesta u tim firmama neće postavljati stranačke kadrove.

PDP tvrdi da Dodik govori neistinu, navodeći da SNSD ima apsolutnu vlast u RS više od šest godina i da je takve namjere mogao davno da sproveded.

U saopštenju se podsjeća da je Dodik još u aprilu najavio brzu smjenu nesposobnih i korumpiranih kadrova u Šumama RS, Geodetskoj upravi i zdravstvu, ali da od toga nije bilo ništa.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE