• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od sutra tropsko vrijeme

Prema najavama meteorologa, pravo tropsko vrijeme na čitavom Balkanu očekuje se od sutra do srijede, jer će temperatura rasti.

 Od sutra tropsko vrijeme Izvor: MONDO

U Sarajevu danas izmjereno 36, Beogradu 37 i Zagrebu 35 stepeni. U većini krajeva BiH jul je bio najtopliji mjesec u posljednjih 120 godina.


U Srbiji, koju je od juče zahvatio tropski talas vrućina, kako najavljuju meteorolozi, sutra se očekuje temperatura do 42 Celzijusova stepena.


Prema analizama, avgust će biti iznad višegodišnjeg prosjeka, odnosno iznad 18,5 stepeni Celzijusovih, ističe klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda Željko Majstorović.

"Ova dva-tri dana temperatura će rasti i biće veoma blizu rekordne", rekao je Majstorović za federalne medije.

Prema njegovim riječima, temperatura će biti u padu od srijede, a više padavina i osvježenje očekuju se u posljednjoj trećini avgusta.

Toplotni talas, koji je nakon kratkotrajnog osvježenja ponovo zahvatio Balkan, uzrokovao je povećanje zdravstvenih tegoba kod hroničnih bolesnika, te starih i iznemoglih osoba.

Ljekari savjetuju da od 10.00 do 18.00 časova treba izbjegavati izlaganje suncu i duže stajanje u mjestu, te piti mnogo tečnosti. Takođe, treba izbjegavati i vožnju u najtoplijem dijelu dana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE