• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekoliko požara u RS, u gašenju pomaže i stanovništvo

U Republici Srpskoj aktivni su veliki požari na području Milića, Prnjavora i Šipova.

 Nekoliko požara u RS, u gašenju pomaže i stanovništvo Izvor: MONDO

U gašenju su angažovani pripadnici Civilne zaštite, vatrogasne jedinice i stanovništvo, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Na području Milića, u nedjelju su izbila dva požara, koja su u večernjim časovima ugašeni.

U mjestu Dubnički most izbio je požar na deponiji smeća, koji su vatrogasci gasili od 12.00 do 12.40 časova, a u 16.55 časova izbio požar u mjestu Pobuđe.

Nakon izlaska na teren vatrogasci su utvrdili da se radi o požaru većih razmjera koji se širio. Požar je zahvatio oko 15 hektara šume, voćnjaka i livada sa sakupljenim sijenom. Povrijeđenih nije bilo, a šteta će biti naknadno utvrđena.

Na lice mjesta izašlo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, a njima se priključilo oko deset mještana koji su učestvovali u gašenju.

Požar na području Prisoja u opštini Prnjavor ponovo se aktivirao zbog velike vrućine i vjetra na dijelu koji je prošle noći bio stavljen pod kontrolu, rekao je Srni radnik prnjavorskog Šumskog gazdinstva Ilija Gojković.

Radnici ovog gazdinstva i mještani krenuli su na mjesto požara da bi procijenili trenutnu situaciju i pokušali vatru staviti pod kontrolu, kaže Gojković.

On je dodao da će, ukoliko bude bilo potrebno, zatražiti i pomoć vatrogasaca.

Iz Vatrogasne jedinice u Prnjavoru rekli su da su sinoć oko 20.00 časova zaprimili dojavu da je u rejonu Vrletnice u Prisoju izbio požar koji je zahvatio oko četiri dunuma niskog rastinja.

Požar je lokalizovan oko dva časa poslije ponoći nakon čega je na terenu ostalo desetak radnika šumarije da nadgledaju požarište.

Pretpostavlja se da je požar podmetnut.

U opštini Šipovo, u mjestu Crni vrh, i dalje je aktivan požar koji je izbio juče oko 15.00 časova, a za sada nema ugroženih objekata niti povrijeđenih lica.

Požarom je zahvaćeno oko četiri hektara visoke šume, a u akciji gašenja učestvuje oko 50 ljudi - radnika Šumskog gazdinstva "Gorica" i vatrogasaca.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice u Milićima ugasili su požar koji je registrovan juče popodne u širem područje sela Pobuđe.

Starješina Vatrogasne jedinice Miodrag Pantić rekao je Srni da je vatra bila zahvatila oko 100 duluma terena.

„Bila je zahvaćena veća površina livada i šume, a izgorio je i dio voćnjaka i jedno sijeno u ovom povratničkom selu. Ekipa je izašla na teren i do 22.00 časa ugasila požar. Uzrok požara je, najvjerovatnije, ljudski faktor, kao što je u 90 odsto slučajeva bio i u ranijim prilikama“, rekao je Pantić.

Milićki vatrogasci intervenisali su juče i na dojavu o požaru u naselju Dubnički most.

Oko 12.00 časova zapalila se divlja deponija smeća u ovom naselju, koju su pripadnici jedinice brzom intervencijom ugasili.

U Vatrogasnoj jedinici kažu da je procjena štete u toku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE