• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodžić: Vlada trošila novac netransparentno

Glavna revizorka Brčko distrikta DŽevida Hodžić izjavila da je Vlada distrikta u 2011. godini javni novac trošila neefikasno.

 Hodžić: Vlada trošila novac netransparentno Izvor: MONDO

Prema njenim riječima, tokom prošle godine provedeno je 26 revizija u kojima je jedan budžetski korisnik dobio negativno mišljenje, a čak 22 mišljenje sa rezervom, gdje je utvrđeno kršenje zakona u trošenju budžetskih sredstava.

Negativno mišljenje u 2011. godini dobilo je Javno preduzeće "Radio Brčko distrikta", dok je pozitivno mišljenje dobilo Javno preduzeće „Luka", a pozitivno mišljenje sa isticanjem predmeta Komisija za papire od vrijednosti i Kancelarija koordinatora pri Savjetu ministara BiH, rekla je Hodžićeva na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da budžetski korisnici nisu pratili trošenja, niti izvještavali prema odobrenim analitičkim pozicijama pojedinih izdataka.

"U većem broju vladinih odjeljenja oko 10 odsto planiranih sredstava za plate i naknade nije realizovano, u nekim su, mimo zakona, isplaćivane plate uvećane za 20 procenata, a imenovanje zaposlenih vršeno je suprotno Statutu Brčko distrikta", naglasila je Hodžićeva.

Glavna revizorka Brčko distrikta dodala je da su brojne nepravilnosti utvrđene i u stavkama koje se odnose na izdatke za tekuće održavanje, ugovorene usluge, tekuće grantove i subvencije.

"Ipak, najkritičniji je, kao i prethodnih godina, kapitalni budžet gdje se više od 60 miliona maraka nepotrebno zadržava", istakla je Hodžićeva.

Novinarima je rečeno da su svi revizorski izvještaji proslijeđeni nadležnim institucijama, među kojima Tužilaštvu Brčkog.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE