• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović potrošio više od Radmanovića i Komšića zajedno

Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića potrošio tokom sedam mjeseci ove godine 118.000 KM.

 Izetbegović potrošio više od Radmanovića i Komšića zajedno Izvor: MONDO

Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića potrošio je tokom sedam mjeseci ove godine na ugovorene i druge usluge gotovo 118.000 KM, što je više nego što su za iste namjene zajedno potrošili kabineti srpskog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U izvještaju o utrošku sredstava za tekuće izdatke u sedam mjeseci ove godine, u koji je "Glas Srpske" imao uvid, navodi se da je kabinet Izetbegovića najviše novca izdvojio za ugovorene usluge, koje su koštale 64.195 maraka. U izvještaju nije precizirano o kakvim je uslugama riječ.

Na usluge reprezentacije Izetbegović i njegovi saradnici potrošili su 23.859 maraka, a na usluge informisanja 5.601 KM.

Izetbegović je imao i protokolarne troškove, koji su iznosili više od 4.930 maraka, te ostale usluge, koje su plaćene dodatnih 3.050 KM.

Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potrošio je u prvih sedam mjeseci za ugovorene i druge usluge 52.624 marke.

U okviru ovih troškova, najviše novca dato je za ugovorene usluge - 24.500 maraka. Komšić i njegovi saradnici potrošili su više od 13.000 maraka za reprezentaciju, dok su protokolarni troškovi iznosili oko 5.790 KM.

Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH potrošio je za usluge informisanja oko 2.750, a za usluge štampanja 1.345 maraka.

Kada je riječ o ugovorenim i drugim posebnim uslugama, najštedljiviji u prvih sedam mjeseci ove godine bio je kabinet člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića, koji je za te svrhe izdvojio 33.329 maraka.

Najveća stavka u okviru ovih troškova odnosi se na usluge reprezentacije, za koje je potrošeno 20.755 maraka.

Izdaci za ugovorene usluge iznosili su 5.950 KM, usluge informisanja 3.291, a za protokolarne i ostale usluge nešto više od 1.000 KM.

Predsjedništvo BiH ove godine na raspolaganju ima ukupno osam miliona maraka, a za ugovorene i druge usluge namijenjeno je 1,16 miliona maraka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE