• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen direktor "Šuma Srpske"

Direktor "Šuma Srpske" Srđan Ljubojević uhapšen je je danas zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja mita. Vlada najavila vanrednu sjednicu

 Uhapšen direktor "Šuma Srpske" Izvor: MONDO

Direktor "Šuma Srpske" lišen je slobode danas u službenim prostorima preduzeća u Banjaluci, a akciju su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva.

Vlada Republike Srpske održaće danas, vanrednu sjednicu, s početkom u 15.00 časova, najavljeno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske. Na početku sjednice fotografima i kamermanima biće omogućeno snimanje kadrova, a nakon sjednice biće izdato saopštenje za javnost.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od predsjednika Vlade Srpske Aleksandra Džombića da sazove hitnu sjednicu Vlade na kojoj bi Srđan Ljjubojević bio razriješen dužnosti direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“, potvrđeno je Srni u kabinetu predsjednika RS.

Dodik je pozdravio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS, ohrabrujući pripadnike kontrolnih organa da odlučno nastave borbu protiv kriminala i korupcije.

"I ova akcija je dokaz da u Republici Srpskoj nema i neće biti povlaštenih i zaštićenih, bez obzira koju funkciju obavljaju. Borba protiv kriminala i korupcije mora biti naš stalni prioritet, te stoga očekujem da se na ovom slučaju neće stati“, rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska neće biti utočište za, kako je rekao, one koji se oglušuju o zakon, ma kako se zvali, ma kojoj stranci pripadali i ma koji posao obavljali.

"Imam potpuno povjerenje u MUP Srpske i uvjeren sam da će se i ovaj i svaki naredni slučaj procesuirati na način da privedeni završe pred sudovima sa osuđujućim presudama. Odgovornost je sada na sudu i tužilaštvu čiji će ugled u društvu i zavisiti od odgovora na ovakve slučajeve“, istakao je Dodik.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslav Milovanović izjavio je nakon današnjeg hapšenja direktora "Šuma Srpske" da je to jedan od dokaza da institucije Republike Srpske apsolutno rade svoj posao.

"Kada smo se ranije konkretno i intenzivno bavili rješavanjima problema u sektoru šumarstva jasno smo stavili do znanja i svima poslali poruku da niko neće biti zaštićen, bez obzira kako se zove i na kojoj pozicije se nalazi", podsjetio je Milovanović.

Prema njegovim riječima, to je jedan od dokaza da su Vlada i resorno ministarstvo apsolutno opredijeljeni da rješavaju proleme u svakom, pa i u sektoru šumarsta.

Ministar Milovanović ne očekuje da će lišavanje slobode direktora dovesti do problema u poslovanju ovog preduzeća od strateškog značaja.

Hapšenje direktora "Šuma Srpske" nastavak je policijske akcije "Proljeće" koja je usmjerena na sprečavanje korupcije, saznaje Srna u policijskim izvorima.

U ovoj akciji ranije su uhapšeni inspektor Poreske uprave u Banjaluci, kao i policijski službenik Policijske stanice u Brodu.

Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja potvrdila je da su akciju izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva.

(MONDO/Srna, foto: Nezavisne)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE