• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubojević priveden na kriminalističku obradu

Dosadašnji generalni direktor javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Srđan Ljubojević, priveden je na kriminalističku obradu u MUP Srpske.

 Ljubojević priveden na kriminalističku obradu Izvor: MONDO

Ljubojević je oko 16.30 časova sa lisicama na rukama, u pratnji dvojice pripadnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uveden u “plavu zgradu” MUP-a RS na Starčevici u kojoj je smještena Uprava kriminalističke policije MUP-a RS.

Nadzorni odbor "Šuma Srpske" danas je na elektronskoj sjednici donio odluku da Srđana Ljubojevića razriješi dužnosti generalnog direktora tog preduzeća, a da Radenka Laketića ovlasti za obavljanje poslova iz nadležnosti direktora do imenovanja vršioca dužnosti, rekla je Srni predsjednik NO Biljana Marković.

Markovićeva je potvrdila da je Vlada RS na današnjoj sjednici, u funkciji Skupštine akcionara, naložila Nadzornom odboru "Šuma" da Ljubojevića razriješi dužnosti i ovlasti Laketića za obavljanje poslova do imenovanja vršioca dužnosti direktora.

Ljubojević, koji je uhapšen danas u akciji MUP-a "Proljeće", osumnjičen je za primanje mita od 10.000 KM, potvrđeno je iz MUP-a RS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od predsjednika Vlade Srpske Aleksandra Džombića da sazove hitnu sjednicu Vlade na kojoj bi Srđan Ljubojević bio razriješen dužnosti direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“.

Dodik je u izjavi za Srnu pozdravio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS u kojoj je uhapšen direktor JP „Šume Republike Srpske“ ohrabrujući pripadnike kontrolnih organa da odlučno nastave sa borbom protiv kriminala i korupcije.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslav Milovanović izjavio je ranije danas Srni da je hapšenje Ljubojevića jedan od dokaza da institucije Republike Srpske apsolutno rade svoj posao.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE