• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Hapšenje Ljubojevića neće ugroziti koaliciju

SP i SNSD treba da podrže institucije za provođenje zakona u vezi sa slučajem hapšenja Ljubojevića, izjavio lider socijalista Petar Đokić.

 Đokić: Hapšenje Ljubojevića neće ugroziti koaliciju Izvor: MONDO

Đokić je, nakon sastanka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, rekao da u podršci institucijama ne može biti selekcije ni prema kome i da očekuje da će se Tužilaštvo u narednom periodu ozbiljnije zainteresovati za brojne ranije ugovore "Šuma RS“ o prodaji drvnih sortimenata čija se vrijednost ne može naplatiti.

On kaže da će Ljubojevićev nasljednik na ovoj funkciji biti kadar Socijalističke partije.

Đokić je ocijenio da opravdanost kontroverzi oko Ljubojevićevog hapšenja i dalje postoji, s obzirom na kako je rekao, "učešće Milenka Vračara u ovim dešavanjima, kao lica sa posebnim interesom da radi sa `Šumama RS`".

Komentarišući Dodikovu izjavu kojom traži najoštrije sankcije u konkretnom slučaju, Đokić je rekao da o tom pitanju nema različit stav, jer nadležne institucije treba da imaju podršku.

Prema Đokićevom mišljenju, u posljednjih 20 godina u "Šumama RS“ se "ugnijezdila mafija, što je trebalo biti presječeno i na čemu je Ljubojević, provodeći Vladinu politiku, počeo da radi".

"O konkretnom slučaju ne možemo ništa više govoriti dok tužilaštvo i sud ne obave svoj dio posla. U koalicionoj saradnji treba raditi na provođenju svega što je u okviru koalicije ranije dogovoreno“, rekao je Đokić.

On je naveo da je sa liderom SNSD-a konstatovao da ovaj događaj nije razlog koji bi ugrozio postojanje koalicije, jer je ona do sada učinila veoma mnogo za Republiku Srpsku.

Srđan Ljubojević, koji je uhapšen 15. avgusta u akciji MUP-a "Proljeće", osumnjičen je za primanje mita od 10.000 KM.

Nadzorni odbor "Šuma Srpske" na elektronskoj sjednici 15. avgusta donio je odluku da Ljubojevića razriješi dužnosti generalnog direktora tog preduzeća, a da Radenka Laketića ovlasti za obavljanje poslova iz nadležnosti direktora do imenovanja vršioca dužnosti.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik pozdravio je akciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS u kojoj je uhapšen direktor preduzeća "Šume Republike Srpske“, ohrabrujući pripadnike kontrolnih organa da odlučno nastave sa borbom protiv kriminala i korupcije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE