• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali ponovo vređaju Đinđića

Poslanici SRS ponovo su u Skupštini napali pokojnog premijera Zorana Đinđića za koga su naveli da je "mafijaš u čije vreme je carevala mafija".

 Radikali ponovo vređaju Đinđića Izvor: MONDO

Šef poslaničke grupe SRS Tomislav Nikolić kazao je da je za vreme vladavine Đinđića "carevala mafija" i postavio pitanje u vreme čije vlasti je izgrađen "surčinski klan".

"Kako možete da kažete da je Đinđić bio čovek pred čijim imenom svi treba da stanemo mirno? Vaša tragedija je što vam je ubijen predsednik i što ga je ubilo društvo sa kojim se družio", kazao je Nikolić.

Reagujući na navode Liberalno demokratske partije (LDP) koja je za govornicom branila politiku Zorana Điniđića, Nikolić je kazao da "pijetetom prema ubijenom čoveku ne mogu da sakriju šta je on radio".

On je istakao da radikali otvoreno govore o onome što misle o Đinđiću i zatražio od LDP-a da učine isto to kada govore o lideru SRS Vojislavu Šešelju i Slobodanu Miloševiću.

Poslanici LDP-a negodovali su zbog tih optužbi i zatražili od predstavnika Demokratske stranke (DS) da reaguje na takve izjave radikala o Đinđiću ističuću da na takve optužbe ne smeju da se brane ćutanjem i zatražili od predsednice parlamenta Slavice Đukić Dejanović da spreči vređenje Đinđića u skupštini.

Ona je apelovala na poslanike da se služe eufemizmima ako nešto žele da kažu i da jedni druge ne vređaju.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija kazala je da DS sa ponosom sledi ideju i viziju Zorana Đinđića i istakla da se danas formira vlada za koju veruju da će ostvariti ideale za koje je on dao svoj život.

"Mi ne odgovaramo na napade jer mislimo da oni koji ga (Đinđića) napadaju to govori o njima samima , a mi mislimo da je podjednako neukusno koristiti njegovo ime i njegovu žrtvu za stranačke poene i stranačku borbu. Zato se uzdržavamo od reagovanja i jedne i druge strane", kazala je Kolundžija.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE