• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgorjela kuća kod Sokoca

U mjestu Bereg kod Sokoca izgorjela je jedna kuća i više pomoćnih objekata, a požar još aktivan u kanjonu.

 Izgorjela kuća kod Sokoca Izvor: MONDO

To je rekla danas Srni načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Željka Kovačević.

Ona je navela da je kuća, koja je juče poslije podne izgorjela, pripadala porodici Planinčić, te da je druga kuća spasena.

Ona je dodala da je spriječeno da vatra zahvati šumu.

Kovačevićeva je naglasila da su u gašenju vatre učestvovalo 12 vatrogasaca iz Rogatice, te sa Sokoca i Pala, a bile su angažovane i dvije cisterne.

U gašenju je pomagalo i tridesetak radnika Šumskog gazdinstva "Romanija" sa Sokoca. 

Na području hercegovačkih opština stari požari ne jenjavaju, a svakodnevno se aktivira i po nekoliko novih koje je teško gasiti zbog brzog širenja uzrokovanog vjetrom i nepristupačnog terena.

Sitaucija na požarištima je jutros nešto stabilnija u odnosu na prethodni dan, jer je vatra odbijena od kuća koje su bile ugrožene i za sada ne prijeti naseljenim mjestima.

U rejonu Staro Slano u Trebinju noćas je vatra bila došla do pragova kuća, pa su službe za gašenje i mještani nadljudskim naporima, sa krovova i iz dvorišta, gasili vatru i uspjeli da spase kuće, kažu u Civilnoj zaštiti.

Načelnik štaba Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić Srni je potvrdio da je aktivan požar i na Trebinjskim brdima, ali je situacija jutros bolja, dok je u Diklićima, gdje je teren miniran, otežano kretanje, pa se čuva linija oko kuća.

Požar koji je iz Crne Gore prešao u rejon sela Nudo u trebinjskoj opštini, gori na nepristupačnom terenu, ali ne ugrožava kuće.

U Regionalnom centru Civilne zaštite Srni je potvrđeno da su aktivni požari i u Bileći u rejonima Davidovići-Rioca-Ćatovina, te da su izbili novi na području sela Vranjskih, Simiova, Golo Brdo i Kočanji, ali ne ugrožavaju sama naselja.

I u ljubinjskoj opštini aktivni su stari i novi požari kao i u Berkovićima, ali ne ugrožavaju naseljena mjesta.

Na planini Bjelasnici u Gacku vatra na jenjava već nekoliko dana, a aktivan je i požar koji je juče izbio na području sela Kazanci.

Na nevesinjskim požarištima situacija je stabilna, jer je požar na području Morina pod kontrolom, a na Trusini je ugašen sinoć.

U Civilnoj zaštiti napominju da se na području Rujišta u Istočnom Mostaru požar sinoć bio spustio do rezervoara za vodu i prema naselju, ali da je brzom inetrvencijom vatrogasaca i mještana odbijen i da je trenutno stanje stabilnije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE