• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aktivan veliki broj požara u RS

Na području Republike Srpske i danas je aktivan veliki broj požara, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

 Aktivan veliki broj požara u RS Izvor: MONDO

Na području Kneževa požar u rejonu Bočac – Baljvine i dalje je aktivan, ali je stavljen pod kontrolu. Zahvaćena površina je oko 400 hektara, a u gašenju učestvuje oko 140 ljudi sa četiri cisterne i 30 pripadnika Oružanih snaga /OS/ BiH.

Šumski požar na području mjesta Plehano, opština Derventa, koji je izbio juče oko 15.00 časova, zahvatio je oko 10 hektara šume. Bilo je ugroženo nekoliko kuća, ali požar je stavljen pod kontrolu i odbijen od kuća, dok i dalje gori nepristupačni dio šume.
U Bratuncu požar koji je izbio na lokalitetu Tegare – Zapolje još nije ugašen. Stanje na požarištu se prati, dok je požar u rejonu Slapašnica još aktivan.

U sokolačkom mjestu Bereg juče oko 16.00, ponovo se aktivirao požar koji je zahvatio površinu oko 30 hektara trave i niskog rastinja. Požar se proširio i zahvatio dvije napuštene kuće, koje su izgorjele, navodi se u saopštenju iz Republičke uprave civilne zaštite.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci iz Sokoca, Rogatice, Pala i Han Pjeska, kao i radnici šumskog gazdinstva "Romanija" sa oko 40 ljudi. Požar je stavljen pod kontrolu.

Požari koji su izbili na području Blažijevića, Pribojevića i u mjesnoj zajednici Kostolomci u Srebrenici i dalje su aktivni, a gašenje je u toku.

Stanje u rejonu Gostun, Novo Goražde, nepromjenjeno je, a požar se ne gasi zbog nepristupačnosti terena i prisustva mina. Izbio je i novi požar u selu Zamegrese koji se ne gasi,takođe, zbog, nepristupačnog i miniranoh terena.
I dalje je aktivan požar u reonu Trebinjskih brda. Jedan krak ovog požara, juče u kasnim poslijepodnevnim časovima, proširio se niz jugozapadne padine, preko nepristupačnog terena na područje sela Staro Slano.

Požar u rejonu Tvrdoš – Kočela, koji se ponovo aktivirao juče u poslijepodnevnim časovima, stavljen je pod kontrolu.

Požar iz Crne Gore u selu Nudo jednim krakom se proširio na teritoriju Trebinja. Još je u nepristupačnom području, a stanje na požarištu prate vatrogasci iz Lastve. Požar u rejonu Trebinjske šume, u selu Diklići, koji je izbio u poslijepodnevnim časovima odbijen je od naselja i još uvijek je aktivan na nepristupačnom području.

Na području Bileće i dalje su aktivni požari u rejonu Davidovići – Rioci – Ćatovina, te u rejonu Vranjske u selima Simiova, Golo Brdo i Zvijerina.

Aktivan je i požar u rejonu sela Kačanj, u sjeverozapadnom dijelu opštine. Ovi požari trenutno ne ugrožavaju naseljena mjesta. Požare gase vatrogasci, pripadnici CZ, šumari i mještani.

U opštini LJubinje aktivan je požar u rejonu Miljanovići – Obzir – Pustipusi – Vojska njiva. Trenutno ne ugrožavaju naselja i uglavnom se šire nepristupačnim područjem. I dalje je aktivan požar u rejonu selo Žabica – Gornja ivica. Požar se nalazi dalje od pomenutih naselja, na nepristupačnom području i trenutno ih ne ugrožava.

Aktivan je požar u rejonu sela Kubaš, opština Berkovići, na granici sa opštinom LJubinje koji ne ugrožava naselja, gori sitno rastinje, a stanje na požarištu se prati.

Na području Gacka i dalje je aktivan požar u rejonu Bjelasnice, jer je na nepristupačnom terenu.

Ponovo se juče aktivirao požar u selu Kazanci koji ne ugrožava naselja, a gašenje je u toku.

Požar koji je bio aktivan u rejonu Morina, opština Nevesinje, juče u kasnim poslijepodnevnim časovima stavljen je pod kontrolu.

Ponovo se aktivirao požar u rejonu Trusine, koji je juče poslijepodne ugašen.

U Istočnom Mostaru požar u rejonu sela Ruišta juče u poslijepodnevnim časovima proširio se do rezervoara za vodu i samom selu. Intervencijom mještana i šumara odbijen je od sela i trenutno gori na nepristupačnom području. Gori crnogorična šuma, a stanje na požarištu se prati.

U opštini Šipovo požar u mjestu Crni Vrh je pod kontrolom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE