• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvještaj protiv trojice Bošnjaka

Bošnjaci se terete da su odgovorni za likvidaciju tri člana porodice Radović, te po jednog člana porodica Čarapić i Starović u logoru "Mali konzum"

 Izvještaj protiv trojice Bošnjaka Izvor: MONDO

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv trojice Bošnjaka o počinjenom krivičnom djelu ratni zločin protiv civilnog stanovništva, kojim se terete za zločine nad Srbima u logoru "Mali konzum", u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Oni se terete da su direktno odgovorni za likvidaciju tri člana porodice Radović, te po jednog člana porodica Čarapić i Starović, koji su bili zatvoreni u logoru "Mali konzum".

Terete se i zbog učešća u protivpravnom lišavanju slobode, zlostavljanju i maltretiranju više stotina sarajevskih Srba, koji su u ovaj logor dovođeni iz svih dijelova Sarajeva, saznaje Srna u Centru.

Prema istom izvoru, porodice nestalih sarajevskih Srba i predstavnici udruženja porodica nestalih i zarobljenih srpskih civila i vojnika svakodnevno vrše pritisak na Centar da što aktivnije podstiče rad tužilaštava, i u Kantonu Sarajevo i na nivou BiH, kako bi bio ubrzan proces procesuiranja ratnih zločina nad licima srpske nacionalnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE