• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanović: Suša nanijela štetu od milijardu KM

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslav Milovanović je rekao da se šteta od suše u poljoprivredi procjenjuje na milijardu maraka.

 Milovanović: Suša nanijela štetu od milijardu KM Izvor: MONDO

„Samo u Gradišci šteta je procijenjena na 210 miliona, a kada se saberu i ostali gradovi, šteta u Srpskoj se može procijeniti na milijardu maraka“, rekao je Milovanović na sastanku sa Udruženjem poljoprivrednika Semberije, koje je danas dobilo nove prostorije.

Milovanović je dodao da je Vlada Srpske u proteklih 10 dana organizovala niz sastanaka koji treba da dovedu do prevazilaženja problema u kojima se nalaze poljoprivredni proizvođači.

„U kratkom vremenskom periodu izaći ćemo sa konkretnim prijedlozima šta ćemo učiniti u vezi sa jesenjom sjetvom i na koji način ćemo rješavati probleme obaveza poljoprivrednih proizvođača u vezi sa regresiranim đubrivom“, rekao je Milovanović.

On je podsjetio da je Vlada Srpske usvojila zaključak da se ubrza isplata podsticaja poljoprivrednicima, što je i učinjeno.

„Prije dva dana su isplaćene obaveze za steone junice, a naredne sedmice će biti isplaćeni dugovi za mehanizaciji iz posljednjeg kvartala 2011. godine“, istakao je Milovanović.

On je istakao da je za ponedjeljak zakazan sastanak sa predstavnicima banaka i Agencije za bankarstvo RS, gdje će nastojati da se svi poljoprivredni krediti zamrznu na period od šest ili dvanaest mjeseci, ukoliko to bude moguće, kako bi dali vremena poljoprivrednicima da prevaziđu tešku situaciju.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Semberije LJubo Maletić izrazio je zadovoljstvo što ovo udruženje prvi put dobilo svoje prostorije, što su ostvarili prvenstveno zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Lokalna uprava nije htjela da nam omogući da dobijemo svoje prostorije, a to smo uspjeli zahvaljujući ministru Milovanoviću i firmi `Grad`“, rekao je Miletić.

On je istakao da su štete u poljoprivedi nemjerljive, te dodao da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i lokalna uprava moraju da sarađuju kako bi pomogli poljoprivrednicima Semberije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE