• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galijašević: Snimci predstavljaju "Muslimansku braću"

Snimci objavljeni na portalu "Balkanski emirat" predstavljaju "Muslimansku braću". Video nastao u šumama u rejonu Vlašića, smatra Galijašević.

 Galijašević: Snimci predstavljaju "Muslimansku braću" Izvor: MONDO

Snimci grupe naoružanih vehabija, koji su objavljeni na portalu balkanskiemirat.com, novijeg su datuma i u političkom smislu predstavljaju "Muslimansku braću", tvrdi DŽevad Galijašević, član Eksperstkog tima za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Galijašević je rekao Srni da su snimci najvjerovatnije nastali u šumama rejonu Vlašića gdje oni redovno provode vojnu obuku bojevom municijom.

Ovim snimcima, ističe Galijašević, oni šalju poruku evropskoj i javnosti u BiH da su tu, da se ne skrivaju i da su naoružani.

"Ta poruka je došla do vehabija u BiH i oni su zato agresivniji nego ikad, a mi moramo biti zabrinutiji nego ikad", navodi Galijašević.

On navodi da su ti snimci odraz geopolitičke situacije u svijetu. " Pred nama su u vjerskom smislu vehabije, a u političkom `Muslimanska braća`", kaže Galijašević.

Prema njegovim riječima, Egipćanin Imad al Misri, jedan od vođa "Muslimanske braće", nakon što je odležao zatvorsku kaznu u matičnoj zemlji u koju ga je izručila BiH, sada krstari ovim prostorima predstavljajući knjigu "Moja egipatska robija".

Al Misri, dodaje Galijašević, svoju knjiigu danas promoviše u Maglaju.

Galijašević je napomenuo da su, osim al Misrija, u BiH kao pripadnici muslimanskog bratstva i nekadašnji glavni obavještajac odreda "El mudžahid" Ajman Avad i bivši vođa mudžahedina iz Bočinje Abu Hamza, koji se nalazi u Imigracionom centru u Lukavici.

Mudžahedinski portal balkanskiemirat.com uputio je bajramsku video-čestitku "braći mudžahedinima" sa Kavkaza u kojoj se vide šokantni snimci naoružane grupe mudžahedina u šumama oko Travnika, odnosno srednje Bosne.

Snimci prikazuju grupu do zuba naoružanih vehabija koji sjede i jedu, a zatim demonstriraju svoje "umijeće" u pucanju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE