• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić traži 600 časova za izvođenje dokaza

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je 600 časova za izvođenje svojih dokaza.

 Karadžić traži 600 časova za izvođenje dokaza Izvor: MONDO

Ukupna satnica isključuje unakrsno ispitivanje zastupnika optužbe, navodi se u podnesku koji je danas objavljen u Tribunalu.

Odbrana Radovana Karadžića planira da izvede pred Haški tribunal oko 600 svjedoka, a dokazni postupak počeće 16. oktobra.

Tužilaštvo je za izvođenje dokaza imalo 300 časova, dok Karadžić smatra da mu dodatnih 300 časova treba odobriti za pobijanje presuđenih činjenica.

Spisak svjedoka pretresnom vijeću je predat kao povjerljiv, budući da nisu još svi potencijalni svjedoci kontaktirani, a neki će možda tražiti zaštitu identiteta, navodi se u podnesku.

Karadžić namjerava da ispita 10 vještaka odbrane: Dereka Alsopa o prvom granatiranju pijace Markale, doktorku Zoricu Subotić i Mileta Poparića o granatiranju i snajperskom djelovanju, te doktorku Mirjanu Anđelković- Lukić o eksplozivima.

On će ispitati i eksperta za demograFiju Stevu Pašalića, generala Radovana Radinovića, vojnog eksperta za Sarajevo i Srebrenicu, generala Dragomira Keserovića, vojnog eksperta Prvog krajiškog korpusa, patologa Dušana Dunjića, doktora Olivera Stojkovića, eksperta za DNK, te profesora Kostu Čavoškog čiji se iskaz odnosi na politička pitanja u SfRJ i BiH.


Istim podneskom Karadžić je zatražio da mu se odobri da da iskaz bez polaganja zakletve uoči početka izvođenja dokaza odbrane.

Karadžić smatra da bi, s obzirom na to da je na početku suđenja već iznio uvodnu riječ, za pretresno vijeće bilo korisnije da, u skladu sa pravilnikom, on da izjavu pod kontrolom pretresnog vijeća. Za davanje ove izjave zatraženo je četiri sata.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE