• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Helikopter u službi građana

U narednih nekoliko dana otpočeće rekonstrukcija helikoptera "Bel 206" koji će služiti za pružanje pomoći stanovništvu.

 Helikopter u službi građana Izvor: MONDO

"Cilj osposobljavanja navedenog helikoptera jeste unapređenje zdravstvene i socijalne zaštite stanovništva Srpske u humanitarnim akcijama pružanja medicinske evakuacije, kao i pomoć stanovništvu ugroženom prirodnim i elementarnim nepogodama, a što se naročito pokazalo neophodnim tokom elementarnih nepogoda u februaru ove godine", rekao je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući brzom transportu Helikopterskog servisa Republike Srpske, svim pacijentima koji su zdravstveno ugroženi biće dostupan stručno specijalizovan kadar i medicinska oprema velikih kliničkih centara.

"Helikopter sa potrebnom medicinskom opremom ima mogućnosti prevoza pacijenta u ležećem položaju uz prisustvo pratećeg medicinskog osoblja, a njegove karakteristike omogućuju bezbjedan pristup svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, koje imaju mogućnosti da pripreme odgovarajuće poletno-sletne površine", istakao je Kusturić.

On je dodao da, na primjer, transport pacijenata i medicinskog osoblja ili neophodne opreme na relaciji Trebinje - Banjaluka ovaj helihopter može da izvrši u roku od 60 minuta, a na relaciji Bijeljina - Banjaluka za 45 minuta, što je za životno ugrožene pacijente ponekad od velike važnosti.

"Helikopterski servis, ovom prilikom, zahvaljuje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, jer je prepoznao i podržao ovaj projekat koji je od značaja za cjelokupno stanovništvo Republike Srpske", istakao je Kusturić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE