• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bratrunac: Izgorjelo 2000 hektara zemljišta

Na području opštine Bratunac u protekle dvije sedmice šumskim požarima bilo je zahvaćeno oko 2.000 hektara zemljišta na 10 lokacija.

 Bratrunac: Izgorjelo 2000 hektara zemljišta Izvor: MONDO

"Požari su ugašeni ali je iza njih ostala pustoš jer su gorjele šume u državnom i privatnom vlasništvu, livade, pašnjaci, voćnjaci i zasadi", rekao je Srni načelnik Štaba civilne zaštite ove opštine Štaba Neđo Nikolić.

On kaže da je pričinjena velika materijalna šteta, koja će precizno biti utvrđena nakon detaljne analize stručne komisije.

"Opština Bratunac još nije formirala tu komisiju jer čekamo instrukcije od nadležnih republičkih organa", rekao je Nikolić.

On je dodao da je opština Bratunac imala nepredviđene troškove za gorivo za terenska vozila, kao i za ishranu dežurnih protivpožarnih jedinica na terenu.

Na području opštine Bratunac u protekle dvije sedmice aktivni su bili šumski požari na lokacijama Slapašnice, Suhe, Osamskog, Krasanpolja, Pirića, Zapolja, Sikirića, Glogove, Graca i Banjevića.

Na njihovom gašenju učestvovala je kompletna Vatrogasna jedinica opštine Bratunac, oko 100 mještana iz ugroženih naselja, oko 40 radnika šumskog gazdinstva "Drina", kao i helikopteri Oružanih snaga BiH i Eufora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE