• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžić: Preispitati odluku UIO o uništavanju vozila

Ministar komunikacija i transporta BiH Damir Hadžić ocijenio je da je uništavanje pravosnažno oduzetih vozila ekonomski neopravdano.

 Hadžić: Preispitati odluku UIO o uništavanju vozila Izvor: MONDO

Hadžić je apelovao da budu preispitane sve mogućnosti kako bi ti automobile, koja se nalaze na skladištima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, bili zbrinuti na ekonomski opravdan način, kao što je to regulisano u zemljama okruženja.

S obzirom na to da je dio tehničkih propisa u nadležnosti Ministarstva transporta i komunikacija, Hadžić je danas upoznao članove Savjeta ministara BiH o negativnim ekonomskim efektima postupka uništavanja ovih vozila, kao i složenom postupku zbrinjavanja opasnog otpada, akumulatorskih kiselina, motornog ulja i goriva, autoguma i slično.

Analizirajući informacije u vezi sa postupkom eventualnog uništavanja ovih vozila, Hadžić je upoznao ministre o stavovima Ministarstva transporta i komunikacija o tom pitanju.

Prema informacijama iz medija, Upravni odbor UIO BiH zadužio je u martu odgovorne u Upravi da propišu proceduru u vezi sa oduzetim automobilima, u skladu sa zakonskim propisima.

Savjet ministara BiH usvojio je danas zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo transporta i komunikacija BiH da, u saradnji sa UIO BiH, formira radnu grupu koja će u najkraćem roku preispitati mogućnosti zbrinjavanja vozila za koja je postupak oduzimanja okončan.

Iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH navode da će o provođenju predmetnog zaključka javnost biti blagovremeno informisana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE