• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva sarajevska Gimnazija tuži učenika

Prva gimnazija u Sarajevu i direktorica Jasmina Hadžimurtezić tužiće učenika ove škole Mirzu Martinovića zbog izjave da je direktorica primila mito.

 Prva sarajevska Gimnazija tuži učenika Izvor: MONDO

Naime, učenik četvrtog razreda sarajevske Prve gimnazije Mirza Martinović u srijedu ujutro je fizički i verbalno napao direktoricu tvrdeći da joj je dao mito, pišu Nezavisne.

Fatmir Hajdarević, portparol MUP-a KS, rekao je da je policija intervenisala, te da više informacija o tome ne može dati.

Nezvanično iz MUP-a KS Nezavisne saznaju da je Martinović pobacao stvari u zbornici, fizički se sukobio sa direktoricom i profesorima škole i porazbijao prozore. Protiv njega će biti podignuta krivična prijava.

Martinović uporno tvrdi kako je platio direktorici Hadžimurtezić kada se upisao u treći razred Prve gimnazije te da je tad dogovoreno da će on proći treći i četvrti razred.

Iz Prve gimnazije su nam kazali da nikada direktorica nije primila mito, te da će škola tužiti Martinovića jer je on punoljetan, ako se on javno putem medija ne izvini za klevetu koju je uputio direktorici i školi.

"Mi ćemo podići tužbu. To je strašno. Direktorica je u šoku. Taj učenik je istjeran iz Katoličkog školskog centra, mi smo ga primili. On je neradnik. Imao je tri jedinice i poklonili smo mu jednu ocjenu kako bi mogao izaći na popravni", kažu nam u Prvoj gimnaziji.

Ističu kako je Martinović prijetio i profesorici matematike koja ga je oborila, te da su i direktorica i profesorica u strahu.

Martinović i dalje tvrdi da je preko posrednika direktorici Hadžimurtezić dao mito u iznosu od 5.000 KM za polazak.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE