• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dopuna izvještaja protiv Dudakovića

Srna nezvanično saznaje da je dopuna izvještaja podnesena protiv bivšeg komandanta Petog korpusa nekadašnje Armije BiH, kao i protiv H.A, A.R. i M.S

 Dopuna izvještaja protiv Dudakovića Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH zaprimilo je izvještaj Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka o otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca protiv četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su tokom 1995. godine na području četiri krajiške opštine počinili ratni zločin, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Srna nezvanično saznaje da je dopuna izvještaja podnesena protiv bivšeg komandanta Petog korpusa nekadašnje Armije BiH Atifa Dudakovića, kao i protiv lica čiji su inicijali H.A, A.R. i M.S.

Postoji osnovana sumnja da su ova lica tokom 1995. godine na području opštine Bihać, Bosanski Petrovac, Ključ i Bosanska Krupa počinila krivična djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je juče da je "sasvim izvjesno" da će Dudaković uskoro biti uhapšen i procesuiran zbog brojnih ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

"Nakon otkrivanja masovne srpske grobnice u Klenovcu kod Bosanskog Petrovca, te postojanja brojnih materijala i video-dokaza o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima siguran sam da će uskoro doći do hapšenja i procesuiranja Dudakovića", rekao je on.

Dukić smatra da Tužilaštvo BiH ne bi smjelo ostati slijepo i nijemo na brojne video-snimke, materijalne dokaze i izjave preživjelih svjedoka o zločinima Petog korpusa Armije BiH, zbog čega mora hitno procesuirati naredbodavce i izvršioce zločina nad Srbima.

U mjestu Klenovac kod Bosanskog Petrovca ekshumirano je četiri do šest nekompletnih ljudskih skeleta za koje se pretpostavlja da su pripadnici VRS, strijeljani na toj lokaciji 1995. godine.

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić rekao je ranije Srni da Institut raspolaže operativnim saznanjima da su ovaj zločin izvršili pripadnici Petog korpusa Armije BiH 1995. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE