• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požari i dalje širom zemlje

Požar u rejonu Trebeškog Brda kod repetitora u opštini Novo Goražde na liniji Lokve-Zapljevac-Trebeševo širi se i prijeti kućama u naselju Zapljevac

 Požari i dalje širom zemlje Izvor: MONDO

Postoji mogućnost da se vatra proširi na teritoriju opštine Čajniče.

Stanje na požarištima Gostun i Zamegresi je nepromijenjeno, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Na osnovu zahtjeva načelnika opštine Novo Goražde, Republička uprava Civilne zaštite uputila je zahtjev Ministarstvu bezbjednosti BiH za angažovanje 30 vojnika Oružanih snaga BiH za pomoć na ovom području.

U akciji gašenja angažovana su tri vatrogasca sa cisternom, deset mještana i sedam dobrovoljaca iz Policijske stanice Goražde.

Pod kontrolom je požar na području Čemernice u rejonu Bočac – Baljvine u opštini Kneževo, a na požarištu dežuraju radnici Šumskog gazdinstva "Čemernica".

Požar na nepristupačnom terenu u kanjonu rijeke Ugar i dalje je aktivan i širi se prema selu Mokri Lug, te je otežano gašenje vatrene stihije čija se linija proteže na oko osam kilometara.

U toku dana biće angažovan i helikopter Oružanih snaga BiH, a na terenu su vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i mještani, dok će Područno ođeljenje Civilne zaštite Banjaluka u toku dana dostaviti osam naprtnjača za gašenje požara.

U mjestu Borova Glava na Ozrenu u opštini Doboj još je aktivan požar koji je zahvatio šumu i nisko rastinje, pošto je riječ o miniranom području gašenju se pristupa samo kada vatra zahvati bezbjedan teren.

Na ovom području dežura šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, i nema ugroženih stambenih objekata.

Na gašenju požara u opštini Trebinje na području Trebinjskih Brda, čiji se jedan krak širi prema mjestu Zagora, angažovano je 15 ljudi.

Požar na Bijeloj Gori je pod kontrolom ,a u toku dana biće angažovan helikopter Oružanih snaga BiH.

U toku je akcija gašenja požara na planini Sitnica u opštini Bileća, dok se prati stanje u opštini Gacko gđe je vatra zahvatila nepristupačan teren prema planini Bjelasnici i u mjestu Kazanci na pravcu prema Crnoj Gori.

U opštini Nevesinje u mjestima Presjeka, Rogače, Lukavac, Slato i Glog bolja je situacija u odnosu na prethodne dane, požar ne ugrožava stanovništvo i objekte, a mještani dežuraju na terenu.

Na pravcu prema Mostaru u mjestu Žuberin izbio je požar koji ne ugrožava stanovništvo i objekte, dok se širi plamen iz mjesta Kokorina prema Malom Veležu, pa vatrogasci prate stanje na terenu.

Aktivan je i požar kod sela Žabica u opštini LJubinje, gđe se prati stanje na terenu, dok je pod kontrolom vatra na Zijemljima u opštini Istočni Mostar, gđe trenutno nisu ugroženi ljudi i objekti, ali vjetar otežava gašenje.

Na požarištu je angažovano 25 pripadnika Civilne zaštite iz Istočnog Mostara, kojim je zadatak da zaštite stanovništvo i materijalna dobra na ovom području.

Radnicima šumskog gazdinstva je zadatak da spriječe širenje požara na borovu šumu, i dalje je angažovano jedno vatrogasno vozilo sa posadom iz Mostara.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa pomoćnikom direktora za organizaciju, planiranje i obuku ove uprave obišao je danas požarom ugrožena područja ove opštine, sagledao stanje na terenu i preduzeo mjere iz okvira svojih nadležnosti.

U gašenju požara u Sopotniku u opštini Zvornik, gđe gori šuma i nisko rastinje na nepristupačnom terenu, angažovano je sedam vatrogasaca sa dva vozila.

Nisko rastinje i šuma gore i u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Podravanja, lokalitet Bijele njive, a krak požara širi se kanjonom rijeke Jadar po nepristupačnom terenu.

Nema ugroženog stanovništva i objekata, a u akciji gašenja angažovana su četiri vatrogasca sa jednim vozilom i jednim cisternom rudnika "Boksit" i radnici Šumskog gazdinstva "Drina".

Aktivan je i požar na području Berega u opštini Sokolac, koji je zahvatio dva hektara niskog rastinja, te je u gašenju angažovano pet vatrogasaca sa dva vozila i oko 20 radnika šumskog gazdinstva "Romanija".

Požar iz pravca Tare u opštini Višegrad ugrožava područje mjesta Dubovo, na terenu dežura šest vatrogasaca sa jednim vozilom, 20 radnika šumskog gazdinstva i 15 pripadnika Civilne zaštite.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE