• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širi se vatra kod Kutuzera, u Trebinju novi požari

Šumski požar koji je izbio prije pet dana između sela Kutuzero i Podravanje u srebreničkoj opštini još nije lokalizovan i širi se prema Paležu.

 Širi se vatra kod Kutuzera, u Trebinju novi požari Izvor: MONDO

Član Štaba civilne zaštite opštine Srebrenica Cvijetin Maksimović kaže da su vatrogasci uz pomoć lokalnog stanovništva zaustavili širenje požara prema Kutuzeru. Požar je na jednom dijelu lokalizovan i nema opasnosti da vatra ugrozi kuće i druge objekte u selu.

"Krakove požara prema Kutuzeru i Podravanju vatrogasci i mještani drže pod kontrolom, dok se vatra širi kanjonom i nepristupačnom šikarom prema milićkoj opštini i taj dio požarišta je još aktivan", istakao je Maksimović, napominjući da su vatrogasci cijelu noć dežurali i jutros nastavili borbu sa vatrenom stihijom na tom požarištu.

Požar u rejonu sela Ažlica, između Zalazja i Rudnika olova i cinka Sase aktivirao se prije dva dana u miniranom području. Vatra se iz panjeva na požarištu pojavila nakon nekoliko dana tinjanja, ali se ne širi jer su trava i rastinje na tom dijelu već izgorjeli.

Vatra ne prijeti da izađe iz granica područja koje je prije nekoliko dana bilo zahvaćeno požarom, tvrde u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.

Požar sa Trebinjskih brda spustio se na područje Popovog polja do sela Mrkonjić, Diklići i Tulje i ide prema kućama.
U trebinjskoj vatrogasnoj jedinici kažu da je jutros najteže na ovom području, gdje nastoje zaustaviti vatru kako ne bi ugrozila naseljeni dio ovih sela.

Požarište u Bijeloj Gori, na granici sa Crnom Gorom, je pod kontrolom.

Načelnik Regionalnog centra Civilne zaštite Radoslav Prelo kaže da je i u ostalim opštinama Hercegovine situacija na požarištima veoma teška, a uz stare aktiviraju i novi požari većih razmjera.

"Posebno teško stanje od sinoć je na požarištima u Nevesinju i Istočnom Mostaru, gdje gori na više lokacija, a vatra je prijetila i naseljenim mjestima", kaže Prelo.

On dodaje da visoka temperatura i vjetar još više otežavaju situaciju na požarištima.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE